• Gratulerer, du skal til USA en tur, sa stemmen i Christopher Fløysand Olsens telefon onsdag. Årsak: han, kjæresten og fire kamerater er de som drikker mest Pepsi i Norge.

— Jeg har alltid drukket Pepsi. Da jeg oppdaget konkurransen, sendte jeg en sms til de jeg kjente og lurte på om de ville være med til New York. Fem stykker meldte seg, forteller Christopher.

Onsdag kom telefonen de ventet på.

Konkurransen Christopher og laget hans vant, heter Pepsi Max Music 2005. Laget, som kunne bestå av inntil seks personer, som samlet flest koder og sendte disse inn via sms, vant reise, opphold og billetter til konsert i New York. Kodene var festet på baksiden av pepsietikettene, men man kunne også finne noen av dem på nettsidene til Pepsi.

For hver kode man sendte inn, fikk man 10 poeng. Vinnerlaget samlet totalt 18200.

— Det betyr at dere har drukket 1820 flakser Pepsi?

— Nei, vi har ikke drukket så mange. For hver femte kode vi sendte inn, fikk vi et musikkspørsmål. Dersom vi svarte rett på det, fikk vi 50 ekstrapoeng. I tillegg har vi fått litt hjelp av folk på jobbene våre. Vi har avvent noen cocacolikere, ler Christopher.

Den intensive brusdrikkingen begynte i midten av mars. Underveis har et av lagmedlemmene fått sparken, og Christophers samboer Annicken ble hentet inn.

— Hun viste glød, smiler Christopher.

— Men det har ikke vært noe drikkepress hjemme, jeg drikker en god del brus uansett, sier Annicken.

Brusdrikkerne innrømmer at jo, de har brukt en del penger på brus og sms, og brusforbruket har gått opp.

— Jeg drikker egentlig bare vann, sier Trond Hølleland.

— Men jeg har bare drukket Pepsi Max. Den er uten sukker, men det er vel noen e-stoffer i den...

— Turen blir uansett veldig billig. Det blir så bra, gliser lagleder Christopher.