Det gikk galt for en mann i 50-årene fra Frei natt til søndag 3. juli i fjor. Festen endte med en bot på 10.000 kroner, 45 dager i fengsel, 20.000 i erstatning og fratatt førerkort på livstid.

Rett i grøften

Mannen var i Sogn og jobbet med å føre opp en fjøs. På lørdagen tok han en firmabil og kjørte til Florø for å være med på et arrangement i regi av MC-klubben «Hog Riders» sammen med tre kamerater.

Han kom frem ved 20-tiden, parkerte bilen, og kom seg raskt i drikkingen. Han skal ha drukket mest øl, som han pleier, men kan ikke helt utelukke at han har fått i seg noe annet. «Fra tiden etter at han kjøpte den første ølen kan han nesten ikke huske noen ting før han stod på vegen utenfor bilvraket», heter det i dommen.

Seks timer senere hadde mannen stjålet en henger med et stillas, hektet den på bilen og kjørt i retning Sogn. Det kunne ikke gå bra – etter ti kilometer endte han i grøften med et brak.

Kort tid etter at mannen hadde kommet til seg selv femten kilometer fra Florø sentrum i retning Eikefjord, så han at tilhengeren lå opp ned og at det lå stillasdeler strødd utover vegbanen. Han begynte å rydde dem vekk fra vegbanen før politiet kom til stedet.

— Ikke fyllerør

Mannen la verken skjul på at han hadde drukket, eller ikke hadde gyldig førerkort.

Han har ingen forklaring på hva han skulle i retning Sogn med en tilhenger full av stillasdeler. Han hadde fått overnattingsplass på klubbhuset, og skulle ikke på jobb før mandag morgen. Han hadde god økonomi, og ikke behov for stillas i jobben de gjorde i Sogn, men å bygge en fjøs. Firmaet hadde nemlig lift.

Han hadde også gjort seg stor umak med å få med seg hengeren. Ifølge eieren var den lesset med 150 kvadratmeter stillas og låst fast med hengelås og kjetting.

Han kan ikke huske å ha tatt med seg hengeren, men siden han var alene i bilen idet han kjørte av veien innrømmer mannen at det nok er han som må ha tatt den.

«Det er vanskelig å forklare dette som en ubevisst handling og det kan etter rettens oppfatning ikke ansett som fyllerør foretatt uten noen bestemt tanke», skriver Fjordane tingrett i dommen.

Bt.no har ikke fått sjekket om dommen ble anket.