— Vi har ventet på pengestøtte fra Barne- og likestillingsdepartementet som vi ikke får. I tillegg har vi blitt lovet støtte av Bergen kommune, men siden pengene ikke har kommet ennå ser vi oss nødt til å avlyse arrangementet, forklarer leder for Bergen Pride Organization, Truls Fotland.

De danske dragartistene i drag-gruppen «Queens of Denmark» skulle egentlig ha utgjort en av hovedattraksjonene, og det største showet noensinne, under homofestivalen Bergen Pride som går av stabelen denne uken.

— «Queens of Denmark» er ganske skuffet, for å si det mildt, sier Fotland, og forklarer at Bergen Pride har inngått en avtale om økonomisk kompensasjon til drag-gruppen for avlyst oppdrag. Gruppen skulle egentlig motatt 30.000 kroner for to show i løpet av helgen.

— Vi håper vi slipper flere problemer med dette nå, sier Fotland.

Dyre flybilletter

Bergen Pride har fått innvilget 46.000 kroner i støtte fra Bergen kommune, men kun 6000 av disse er foreløpig mottatt.

I tillegg søkte homofestivalen om støtte fra Barne- og likestillingsdepartementet som årlig deler ut 2,2 millioner i støtte til homoarrangementer.

— Vi søkte om 100.000 og håpet på minst 25.000, men vi mottok ingenting, forklarer Fotland.

Dette fikk de beskjed om på onsdag, og torsdag ble det avgjort at dragshowet måtte avlyses. Bergen Pride skulle egentlig ha betalt flybillettene til den danske drag-gruppen, siden svaret fra departementet, og pengene fra Bergen kommune, har latt vente på seg, var flybillettene oppe i en pris på 16.000 da de skulle bookes. Det ble for mye.

Homo og kultur

Barne- og likestillingsdepartementet støtter egentlig helst homoarrangementer utenfor de største byene.

— Det mener vi er feil å gjøre. Vårt arrangement har påvirkning langt utenfor Bergens grenser, sier Fotland.

Sponsorinteressen fra nærlinslivet har også vært laber for Bergen Pride-ledelsen.

— Vi havner litt mellom to stoler siden vi både er homo og kultur, sier Fotland.

Han har mottatt flere reaksjoner fra folk som er skuffet over at dragshowet blir avlyst.

— Nå håper vi bare at mange dukker opp på resten av arrangementene under Bergen Pride, sier Truls Fotland, som synes det er flaut at festivalen ikke klarte å holde avtalen med «Queens of Denmark».

Lørdag arrangeres både homoparade, show på Festplassen og konsert med BWO i Logen kl 23 i forbindelse med homofestivalen.

Queens of Denmark