Bran-slottet nær Brasov i Romania tar årlig imot rundt 450.000 besøkende som alle har lest den irske forfatteren Bram Stokers roman om den blodtørstige grev Dracula, eller sett en av de mange filmatiseringene opp gjennom årene.

Den irske forfatteren brukte slottet som modell da han skrev sin bestselger i 1897, og flere av Dracula-filmene er spilt inn der siden.

Rumenske myndigheter står i dag for driften av det berømte slottet, men denne kontrakten utløper om to år.

Nå har slottets eier, erkehertug Dominic von Habsburg, bestemt seg for å selge det dystre palasset.

Habsburg er selv arkitekt og bosatt i New York, og han har åpenbart ingen planer om å flytte tilbake til familiens ringe bolig i Transylvania.

– De vil selge hele prosjektet, men de er ganske nøye på hvem de selger til, sier Michael Gardner i Baytree Capital Associates som har fått i oppdrag å selge slottet.

– Selv om de er åpne for å selge til noen som vil bygge et feriested, ønsker de ikke å se bloddryppende sverd der. Dette skal ikke bli noe Vampyrland, sier Gardner.

Gardner vil ikke gi noen prisantydning for det drøyt 600 år gamle slottet, men tidligere er det antydet en pris på opp mot en halv milliard kroner.

Et detaljert prospekt skal legges ut i løpet av sommeren, og dette vil også beskrive landområdene som følger med på kjøpet.

Mindre sannsynlig er det at en eventuell kjøper vil få Draculas spøkelse med på kjøpet, ettersom de fleste historikere er enige om at prins Vlad III som angivelig var rollemodell for Stokers vampyr, aldri satte sine bein på slottet.