Branson er en av Storbritannias mest kjente forretningsmenn, som eier og gründer av Virgin-imperiet — som omfatter alt fra flyselskap til plateforretninger.

Men mangemilliardæren er minst like kjent for sine mange PR-stunt. Han har flydd jorden rundt i luftballong uten å lande, og dukker opp i alle mulige tenkelige og utenkelige sammenhenger - blant annet med en birolle i tv-serien "Friends".

I dag tok han sin nye doning for en testtur - med voldsom mediadekning. For det nye kjøretøyet var intet mindre enn en Aquada amfibiebil. Og testturen bestod i å krysse Den engelske Kanal fra Dover til Calais på ny rekordtid.

90 minutter brukte Branson - kledd i smoking som en annen James Bond - på å krysse kanalen. Den tidligere rekorden var på seks timer, og ble holdt av to franskmenn.

— Det var godt å ta noe fra franskmennene på en sånn dag. Dette er kanskje ikke like viktig som fotball, men det føles slik, sier Branson til Sky News.

Bilen koster nesten to millioner kroner. Den kjører i opptil 160 km/t på landeveien, og kan gå i 50 km/t på vannet.

CHAMPAGNE SUPERNOVA: Mangemilliardær koster på seg en flaske sprudlevann på Calais' strender etter å knust amfibiebilrekorden.
Scanpix
WHITE CLIFFS OF DOVER: Ingenting å si på utsikten like etter avgangen fra England.
SCANPIX