Det forteller de anonyme bakmennene i en e-post til lederen i foreningen, Lars Arve Røssland. Personene bak siden er trolig fra Bergensområdet.

I e-posten går de anonyme bakmennene til angrep på Røssland personlig, og antyder at han selv vil bli rammet på nettsiden: «Du skal vite at noen ganger må man senke sitt eget ego istedenfor å få navnet sitt i avisen og blusse opp gamle saker. Følg med på www.ratemydowns.com utover dagen, du vil denne gangen finne siden veldig interessant».

– Dette er en sjikanerende melding til meg personlig. Det var ikke noe kjekt. Men etter dette står jeg enda hardere på at det var rett å anmelde dem. Disse folkene bør spores og identifiseres, sier han.

Hetserne leser BT

I e-posten kommer det også frem at folkene bak nettsiden leser BTs papirutgave om morgenen: «nå leste vi i BT at vi er anmeldt av nettopp dem», skriver de.

E-posten er sendt i går klokken 8.31, og saken de refererer til ble aldri lagt ut på BTs nettsider. Dermed må de ha lest den i papiravisen.

Det betyr at de er blant de drøyt 75.000 som får avisen før halv ni om morgenen. 50.000 av disse bor i Bergen, resten bor andre steder i Hordaland og i Sogn og Fjordane.

– Dette er et tegn på at de er lokale, noe vi også ser ved at den lokalt forankrede filmen «Kabal i hjerter» er fremtredende på nettsiden, sier Røssland, som ikke legger skjul på at han synes situasjonen er ubehagelig.

Han har hatt en følelse av at siden ville komme opp igjen etter at den ble lagt ned den dagen BT satte søkelyset på problemet.

– E-postene til meg, og det faktum at de tar den opp igjen, viser at de har en enorm teknisk selvtillit. De vil vise at de ikke kan tas. Derfor håper jeg virkelig at politiet prioriter denne saken, og finner dem, sier Røssland.

Nettstedet er registrert på et amerikansk web-hotell, og e-postadressen er anonymisert.

Dåvøy reagerer

KrF-politiker Laila Dåvøy er rystet over nettsiden, og vil gjøre det hun kan for å følge opp saken.

– Jeg er sjokkert, både over nettsiden og e-posten som er sendt til Røssland.. Disse personene trakker på menneskeverdet til en fantastisk gruppe, sier Dåvøy som sitter i helse— og omsorgskomiteen på Stortinget.

Hun vil ta kontakt med justisminister Knut Storberget for å informere ham om saken, og forsikre seg om at anmeldelsen blir prioritert.

– Dette må være ulovlig. Det er rein diskriminering. Hvis politiet har problemer med å finne en lov som passer, skal jeg gjerne værer med på å lage en ny lov, slik at disse personene blir tatt. Dette må vi slå hardt ned på, sier Dåvøy.

Hun vil dessuten ta kontakt med foreldreforeningen Ups and Downs for å finne ut om det er noe politikerne kan gjøre for å hjelpe dem.

JAN M. LILLEBØ
JAN M. LILLEBØ
LARS ERIK LARSEN