En annen 22-åring ble løslatt i forhørsretten i ettermiddag.

To 22 år gamle menn ble pågrepet kort tid etter knivstikkingene.

De to siktede ble kjørt til Legevakten etter den dramatiske episoden, den ene hadde skadet nesen. Den ene av dem er norsk, ifølge operasjonsleder Nils Gunnar Drange ved Hordaland politidistrikt.

De to ble avvist i døren da de prøvde å komme inn. Det oppsto et slagsmål. Skiltet til utestedet ble sparket ned og enveisvinduet tvers over gaten ble knust.

Ikke livstruende

Begge de to knivstukne jobber som dørvakter i Bergen Vaktvesen. Den ene var på jobb utenfor The Scotsman i Valkendorfs gate da dramaet skjedde. Den andre var på stedet for å få seg en matbit.

Ifølge vitner ble den andre knivstukket 10 meter nede i gaten, idet han var på vei til kveldens vakt på Metro på Hotel Norge. Deretter ble vakten utenfor The Scotsman knivstukket. En tredje dørvakt som var på jobb ble med til avhør hos politiet.

Ved akuttmottaket på Haukeland universitetssykehus får Bergens Tidende opplyst at ingen av de to ble livstruende skadd. De er innlagt til observasjon.

Så alt fra bardisken

Bartender Børre Lunde så det hele fra sin plass bak bardisken like innenfor, og var rask med å tilkalle politiet. Lunde og kollegaene av de knivstukne er tilbakeholdne med å skildre kveldens dramatikk.

— Jeg har ikke vært til avhør ennå, sier Lunde til Bergens Tidende mens han tapper en øl til den enslige kunden som sitter ved bardisken.

En time etter dramaet er øverste etasje på Scotsman tom for folk. Nedenfra dundrer dansemusikken og lokalet der nede er halvfullt.

I døren står Jarle Einestrand og Ian Lilletvedt. Einestrand er driftsleder for vaktselskapet Bergen Vaktvesen og var egentlig dørvakt på Ricks denne kvelden. Også Lilletvedt er tilkalt fra annet arbeidssted.

Lettet partner

Klokken 23 er Simon Simonnæs en lettet mann. Simonnæs er partner i Bergen Vaktvesen og rykket ut da to ansatte havnet på sykehus.

— Så dypt som de stakk, var nok det flaks. For begge parter, sier han.

— Er dette første gang du har opplevd slikt?

— Nei, men heldigvis går det lenge mellom hver gang noe så alvorlig skjer, sier Simonnæs til BT.

DØRVAKTER: Jarle Einestrand og Ian Lilletvedt steppet inn for kollegaen som ble knivstukket i døren på Scotsman.<p/>FOTO: TOR HØVIK