Dette får BT opplyst fra to kilder med kjennskap til Vaktvesenet AS. Daglig leder i selskapet, Tonje Elisabeth Peersen, vil imidlertid ikke bekrefte dette.

— Vi ser svært alvorlig på det som skjedde, og vi håper det går bra med mannen. Mer vil jeg ikke si. Dette er en personalsak, sier hun.

- Blødde mye

BT skrev onsdag at en mann ble lagt i håndjern på Ole Bulls plass av noen ordensvakter natt til lørdag for en drøy uke siden. Mens han lå på bakken, skal han ha blitt sparket eller tråkket på hodet av en annen dørvakt (33) fra Vaktvesenet.

— Mannen på bakken virket bevisstløs, og han blødde mye. De andre vaktene ga beskjed om at dørvakten som tråkket på ham, måtte roe seg ned, sa et øyenvitne.

Dørvakten ble pågrepet av politiet, siktet for legemsbeskadigelse og løslatt mandag etter avhør. Etter det BT forstår skal han ha erkjent deler av hendelsen.

Mannens forsvarer, Carl-Christian Gryte Hoff, ville ikke kommentere saken.

Den 33-årige dørvakten fikk et forelegg for legemsfornærmelse i 2005. Høsten 2006 ba Vaktvesenet AS Hordaland politidistrikt om politiattester på alle sine ansatte. Året etter ba de om attest for 33-åringen.

- Ønsker ikke flere glipper

— Vi vurderte ikke legemsfornærmelsen den gang som alvorlig nok til at han ble tatt ut av tjeneste, sier Tonje Elisabeth Peersen.

Hun forteller at Vaktselskapet nå er i gang med en ny gjennomgang av vandelen til sine ansatte.

— Vi skal ha med oss en jurist i dette arbeidet. I tillegg fortsetter vi samarbeidet med politiet. Det kan jo være ting som ikke kommer i en vandelsattest som likevel kan være viktig for oss å kjenne til, for eksempel henlagte saker. Vi ønsker ikke flere glipper, sier hun.

— Betyr det at dere hever terskelen for hva dere aksepterer av ansatte?

— Ja, det gjør vi. Folk skal ikke gå rundt og bekymre seg for hva slags folk som er dørvakter, sier hun, og påpeker at mange i yrket i dag er helt vanlige mennesker, deriblant mange studenter.

- Vil inndra godkjenningen

Peersen sier at Vaktvesenet jobber nøye med opplæring i arbeidsinstrukser for dørvakter.

— Men det er ikke til å stikke under en stol at det her, som mange andre steder, er vanskelig å garantere seg mot at noen bryter instruksene, sier hun.

Dørvaktens godkjenning blir nå etter alt og dømme inndratt.

— Vi har satt i gang en prosess for å inndra den. Vi synes også det er ryddig av Vaktvesenet å ikke bruke ham mer, sier Kjell Mo, nåværende leder for forvaltningsenheten i Hordaland politidistrikt.

At forelegget fra 2005 ikke fikk konsekvenser for godkjenningen vil ikke Mo kommentere.

— Generelt kan jeg si at et forelegg for legemsfornærmelser kan føre til at godkjenningen trekkes, men ikke alltid. Det kommer an på sakens alvor, sier han.