Torsdag fikk den 23 år gamle kvinnen vite om dommen hun har ventet på.

Hennes tidligere kjæreste, en 25-åring fra bergensområdet, er av Gulating lagmannsrett dømt til seks års fengsel for voldtekt av henne.

I mange timer ble hun holdt bundet i sitt eget hjem, mens hun gjentatte ganger ble voldtatt og truet med kniv.

— Du hører om disse sakene som blir henlagt eller der gjerningsmannen får minst mulig straff. Så jeg ble veldig positivt overrasket, sier 23-åringen.

Mer enn aktor ba om

Seks års fengsel er langt strengere enn dommen i Bergen tingrett, der mannen fikk fire år og ni måneders fengsel, seks av månedene betinget. Mannen nektet straffskyld, og anket dommen.

Seks års fengsel er også strengere enn hva aktor, statsadvokat Elisabeth Deinboll, ba om.

Hun la ned påstand om fem år.

— Lagmannsretten har vurdert saken som veldig alvorlig. Her slår de synspunktene som lovgiver ga i 2010 inn. De har en grundig og godt begrunnet straffeutmåling, som jeg er helt enig i, sier Deinboll.

«Too good to be true»

— Det som er særlig skjerpende i denne saken, er tidsbruken. Hun blir holdt innesperret i fem-seks timer med gjentatte overgrep, sier Deinboll.

I mai 2010 ble den da 20 år gamle kvinnen og den litt eldre mannen sammen. Forholdet var i begynnelsen godt, forteller hun i dag.

— Han overøste meg med gaver og komplimenter. Det var nesten sånn «too good to be true», sier hun i dag.

Redd for å bli partert

Etter kort tid var det nettopp det. I november 2010 prøvde hun å slå opp, etter at han nok en gang hadde vært svært sjalu.

I dommen står det om hvordan han nektet å forlate leiligheten hennes. Han førte henne inn på soverommet og låste døren.

Der ble hun voldtatt gjentatte ganger, bakbundet, alt mens mannen truet med å knekke nakken hennes. Så tapet han over munnen på kvinnen. Senere gikk han på kjøkkenet og hentet en kniv. Kniven brukte han til å true kvinnen.

«Hun ble da redd for at han skulle partere henne», står det i dommen.

Flyttet dagen etter

I fem-seks timer holdt han henne fanget, før han til slutt dro.

Kvinnen ventet deretter, livredd, i hjemmet inntil venninnen hun delte leilighet med kom hjem.

Dagen etter flyttet begge ut fra leiligheten. 23-åringen fra Stavanger flyttet fra Bergen.

Antidepressiva

Fortsatt sliter kvinnen etter det som skjedde for snart tre år siden.

— Jeg har slitt med angst og mareritt etterpå, og går på antidepressiva. Jeg går ennå til behandling hos psykiater. Det har vært tøft, men det føles godt nå. Bedre, i alle fall, sier 23-åringen.

Hun synes det er godt å bli trodd.

— Jeg hadde en god følelse gjennom hele rettssaken, det virket som om alle var på min side. Det eneste som var litt ekkelt, var da et karaktervitne for ham, satte øynene i meg og sa at jeg kom med sludder og vås. Da kjente jeg at jeg ble forbannet, sier hun.

Vurderer Høyesterett

Advokat Amund Bjørnsen forsvarte den 25 år gamle mannen.

— Dommen er en vesentlig straffeskjerpelse sammenlignet med både hva tingretten mente og aktors påstand. Vi vil vurdere å anke straffeutmålingen til Høyesterett, sier Bjørnsen.

Om straffeutmålingen, skriver dommerne at kvinnen «opplevde det hele som et skrekkvelde. ... Etter lagmannsrettens oppfatning, kvalifiserer voldtekten alene til fengsel i fem og et halvt år».

Kidnappet

25-åringen er også dømt for to andre episoder: Noen måneder før voldtektene, regelrett kidnappet han kjæresten i tre-fire timer. Etter en fest ble han sjalu, og kjørte av gårde med kvinnen. Han råkjørte, og sa ifølge kvinnen at han «i alle fall ikke skulle kjøre i døden alene».

En annen gang kjørte han med henne, og tok opp en falsk pistol. Kvinnen trodde den var ekte, forklarte hun i retten.

«Han rettet pistolkopien mot sitt hode ... og sa at han skulle skyte seg dersom hun ikke lovet at hun ikke skulle avslutte forholdet», står det i dommen.

Lang etterforskningstid hos politiet, sier lagmannsretten, er noe formildende.

25-åringen må betale kvinnen 175.000 kroner i erstatning.