I retten kom det frem at kvinnen snakket folk trill rundt. Selv etter å ha blitt fralurt flerfoldige tusen kroner, tok ofrene opp lån og ga den 32 år gamle kvinnen mer penger.

— Vi var livredde for å miste pengene dersom vi ikke spilte på lag, sa et vitne i retten.

Ubehag i retten

Den 32 år gamle kvinnen følte tydelig ubehag da hun ble konfrontert med sine ofre i Bergen tingrett. Ikke en eneste gang møtte hun blikket til noen av vitnene som forklarte seg.

Noe av det retten undrer seg mest over, er hvordan så mange mennesker ukritisk kan ha betalt ut enorme summer til kvinnen, i mange tilfeller uten å ha noen kjennskap til henne fra før.

— Hun er utrolig troverdig og snakket oss trill rundt, fortalte en 25 år gammel kvinne, som sammen med samboeren investerte nærmere 140.000 kroner på det de trodde var seriøs bruktbilimport.

Raske penger

Pengene brukte kvinnen i stedet på seg selv, og til å betale andre kreditorer.

Kvinnen presenterte prosjektene sine som kortsiktige investeringer for å tjene raske penger. Det ny-etablerte samboerparet hadde trang økonomi, og ble overtalt da de møtte tiltalte i Syden.

— Det var en sjanse å ta, og den tok vi. Det angrer vi bittert på i dag, forklarte 25-åringen i retten.

— Hvorfor fortsatte dere å betale henne penger, i stedet for å anmelde henne? undret aktor, politiadvo-kat Lise Pharo.

— Vi var livredde for å miste pengene våre. Derfor så vi det som best å spille på lag med henne lengst mulig, forklarte 25-åringen.

Flaue vitner

Ingen av vitnene BT snakket med, ønsket å stå frem med navn og bilde. Årsaken de fleste oppga, er at de ikke vil at venner og familie skal få greie på hva de har rotet seg opp i. Samtlige av dem regner pengene sine for tapt, med unntak av dem som har fått kvinnen til å akseptere en nedbetalings-ordning.

Politiet mener kvinnen har brukt sin jobb som forsikringsselger for å få økt troverdighet hos sine ofre. I ett tilfelle skal hun også ha presset et barnløst par til å bli med på pengegaloppen, og argumentert med at de på den måten kunne tjene nok penger til å adoptere et barn.

- Ingen unnskyldning

Den 32 år gamle kvinnen har innrømmet å ha svindlet 17 personer, og sto tiltalt for å ha lurt til seg over 2,1 millioner kroner.

— Det finnes ingen unnskyldning for det jeg har gjort, sa den svindeltiltalte kvinnen da hun avsluttet sin forklaring for Bergen tingrett.

— Jeg aner ikke hvorfor jeg er slik. Jeg kan ikke analysere meg selv. Men det er derfor jeg går til psykolog, forklarte hun.

TINGHUSET: Her i Tinghuset i Bergen ble 32-åringen dømt til fengsel.
BERGENS TIDENDE