43-åringen er dømt i Gulating lagmannsrett for å ha strøket en ni år gammel jente på baken og for å ha kommet med seksuelle kommentarer til henne.

Mannen er dømt for å ha befølt jenten gjentatte ganger i intime områder da jenten var 8-9 år gammel.

Mannen hevder selv at han ikke la noe seksuelt i berøringene og at han så på dette som en «hyggelig kontakt av positiv karakter», heter det i domsavsigelsen fra lagmannsretten.

43-åringen arbeidet ved en barneskole i Bergen, og var en av veteranene ved skolefritidsordningen. Han ble regnet som svært populær blant elevene. Han ble først permittert og fikk sparken noen uker senere.

Ubehagelige kommentarer

Den 13. januar 2009 ble mannen anmeldt for overgrep mot en elev. En jente yngre enn ti år skal ha fortalt sin mor at assistenten flere ganger skal ha befølt henne mens hun var på SFO.

Han skal også kommet med ubehagelige kommentarer til henne.

I oktober i fjor ble mannen funnet skyldig på begge punkter og dømt til fengsel i seks måneder av Bergen tingrett. 43-åringen anket avgjørelsen.

Skjerpende

Forrige uke behandlet Gulating lagmannsrett saken, og 43-åringen dømt til 120 dagers fengsel. Retten beskriver det som skjerpende omstendigheter at tiltalte var ansatt ved skolen og skolefritidsordningen der fornærmede var elev da forholdet fant sted:

«Han har således grovt misbrukt det omsorgsforhold som han i denne egenskap hadde for fornærmede. Videre har forholdet pågått over lang tid.»