ARNE COLLIANDER arne.colliander@bt.no

– Godt etterforskningsarbeid og et utmerket samarbeid mellom politi og domstol ligger bak den raske saksbehandlingen, sier politiavdelingssjef Per-Ivar Bøe ved tyveri— og brannavsnittet i Bergen politidistrikt.

Stjal datautstyr 26-åringen ble dømt for et omfattende datatyveri ved Gimle skole for en drøy uke siden. Datautstyr for ca. 300.000 kroner forsvant i nattens mulm og mørke. I følge tiltalen tok han seg inn i 3. etasje på skolen ved å fjerne listene rundt ett av vinduene. Han skal ha klatret opp ved hjelp av et stillas som var reist oppetter veggen.

Politiet ser ikke bort fra at flere kan ha vært med på tyveriet, men 26-åringen har sagt at han var alene. I alt ble ti stasjonære pc-er, to bærbare pc-er, ti harddisker, to flatskjermer og to videokanoner stjålet.

– Mesteparten av tyvegodset er kommet til rette, men noe mangler ennå, sier Per-Ivar Bøe.

Etterforskningen av tyveriet pekte i en bestemt retning. Politiet var derfor ikke overrasket da 26-åringen onsdag i forrige uke selv meldte seg og tilstod tyveriet.

– Han skjønte nok at det brente under føttene sine, kommenterer politiavdelingssjef Bøe.

Tiltalt i en fei Politiet utferdiget tiltale i en fei, og to døgn seinere møtte mannen for Bergen forhørsrett. Der la han alle kortene på bordet. For datatyveriet og et par andre forhold, ble han dømt til fengsel i åtte måneder, hvorav seks ble gjort ubetinget.

– 26-åringen hadde pakket sakene sine før han møtte i retten, og var forberedt på å dra videre til fengselet for å sone. Der var det imidlertid fullt. Han måtte derfor ta plass i soningskøen, sier politiavdelingssjef Per-Ivar Bøe.