Mannen er i Bergen Tingrett i dag dømt til 3 år og 8 måneders fengsel.

Voldtekten fant sted natt til 16. mai i en leilighet i Bergen sentrum. 24-åringen avtalte å kjøpe sex av kvinnen men ville ifølge dommen ikke la henne gå etter avtalt tid. Den prostituerte kvinnen ble skremt da han avfyrte en revolver med løskrutt .

Jeg knelte ned og sa «vær så snill, vær så snill, la meg gå», forklarte den prostituerte 31-åringen da saken gikk for retten i forrige uke.

Ville være hallik

24-åringen truet til seg mer sex, kvinnens penger og identitetspapirer. Deretter erklærte han ifølge kvinnens forklaring at han skulle være hennes hallik, og fulgte henne tilbake til gaten der hun pleide å selge sex. Før han gikk fra henne, truet han ifølge kvinnen med å drepe henne dersom hun sa til noen hva som hadde skjedd.

Mannen nektet straffskyld da han møtte i retten.

Mannen er også dømt for å ha tømt en bankkonto for til sammen 20.000 kroner ved å bruke eierens betalingskort. Dette erkjente han i retten.

- Lite troverdig

Bergen tingrett har trodd den nigerianske kvinnens forklaring, og mener 24-åringen var lite troverdig da han forklarte at de to bare hadde frivillig sex. Han forklarte også at han tok frem våpenet for å tøffe seg, og at det gikk av ved et uhell. At kvinnen mente han ville bli hennes hallik, måtte bero på en språklig misforståelse, mente han.

Statsadvokat Eirik Stolt-Nielsen la ned påstand om forvaring for 24-åringen, og viste til at mannen tidligere er dømt for lignende forhold. Han mener derfor det er fare for at 24-åringen kan gjenta lignende lovbrudd. Det er dommerne i Bergen tingrett enige i, men mener likevel under tvil at vanlig fengselsstraff vil være tilstrekkelig.

— Han er ung og etter rettens oppfatning vil en lengre fengselsstraff kunne ha en preventiv effekt for tiltalte, skriver dommerne.

Den fornærmede 31-år gamle kvinnen var etter at hun hadde forklart seg for retten ikke opptatt av at 24-åringen skulle få en lang straff.

Jeg synes synd på ham . Hvis han kan forandre seg, og slutte med dop, så synes jeg ikke han trenger å sitte mange år i fengsel, sa hun til bt.no.

I tillegg til fengsel må 24-åringen betale den prostituerte kvinnen 100.000 kroner i erstatning.

Hennes krav om 50.000 kroner i erstatning for tapt arbeidsinntekt ble imidlertid ikke tatt til følge.

BLE TRODD: Den 31 år gamle prostituerte kvinnen vitnet i saken mot mannen som i dag ble dømt for å ha voldtatt henne.
Lillebø, Jan M.