— Hun reagerte med glede og lettelse da hun fikk vite om domsfellelsen, sier bistandsadvokat Beate Hamre.

Gulating lagmannsrett ga mannen en fengselsstraff på tre år og ni måneder og dømte han til å betale 150.000 kroner i oppreisningserstatning til den fornærmede kvinnen. Dette er helt i tråd med aktors påstand og nøyaktig den samme straffen som ble gitt i Bergen tingrett.

— Den fornærmede kvinnen har fått full aksept for sin forklaring, og hun blir trodd av retten. Det tror jeg er svært viktig i den situasjonen hun er i nå, sier førstestatsadvokat Walter Wangberg.

Kvinnen får for tiden behandling for rusproblemene sine på en institusjon.

I Gulating lagmannsrett i dag nektet den dømte 43-åringen fremdeles all straffskyld, selv etter at dommen var falt. han varslet han vil anke saken, men tok likevel betenkningstid.

— Jeg kan på ingen måte godta et slikt justismord

— Dette har vært en ekstrabelastning for fornærmede, sier førstestasadvokat Walter Wangberg.

Senere i dag blir det avgjort hvor lang straff mannen får, og hvor stort erstatningsbeløpet til den fornærmede kvinnen blir.

Det var i september i fjor at 19-åringen ble med mannen hjem etter å ha møtt ham på Bystasjonen De to ble enige om å røyke hasj sammen. Etter noen timer skal 19-åringen ha kledd på seg for å gå hjem, men i retten forklarte hun at tiltalte stoppet henne.

— Han slo meg og tvang meg til å ta av klærne mine. Etterpå lempet han meg over på sofaen og voldtok meg. Det skjedde helt plutselig og jeg fikk ingen tegn på forhånd, sa den fornærmede kvinnen i retten.

Til slutt klarte hun å rømme ut på gaten uten klær.