1. påskedag var en rekke rumenske statsborgere samlet på en grillfest sør i Bergen. Det oppsto uenighet, og stemningen ble amper. En av de dømte mennene skal ha blitt skubbet slik at han falt over en grill, skriver BA som omtaler dommen mandag.

Senere oppsøkte tre av dem som arrangerte festen de fornærmede som bodde på Bergen Camping i Åsane. Der gikk de løs på dem.

Bygningsarbeidere

Natt til 21. april i år rykket flere politipatruljer ut til Bergen Camping i Travparkvegen i Åsane. Der fant de tre blodige rumenske menn i alderen 20 til 50 år med betydelige skader. En fjerde mann skal også ha blitt angrepet, men han var ikke der da patruljene kom.

De tre som angrep dro fra stedet til Kvamskogen, der de vasket blod av klærne. Neste dag ble de tatt av politiet.

Samtlige er rumenske bygningsarbeidere i Bergen. De tre dømte mennene er i alderen 26 og 41 år. De hevdet at de handlet i selvforsvar mot de tre andre. De mener de er en del av en voldelig mafiagruppe.

Syv og ni måneder

Retten trodde ikke på dette. Ingen av de dømte ble skadet, noe som ikke tilsier at det var snakk om nødverge.

Retten forstår at de ville «ta igjen» etter at festen ble ødelagt dagen før, men slår fast at det var uakseptabelt å ta hevn. Politiet beslagla to hammere etter hendelsen.

De tre mennene ble dømt til fengsel i mellom syv og ni måneder.