28-åringen må også betale 10.000 kroner i bot, samt 2000 kroner i saksomkostninger, etter den meget spesielle kampen mellom Søre Neset og Øygard i august 2000.

Like før slutt lå osingene under 2-3 for gjestene fra Sotra. Det hadde vært høy temperatur og sportslige ufinheter gjennom hele kampen. Når 28-åringen blir felt, svarer han med å slå motspilleren i ansiktet. Øygard-spilleren havner på sykehus med to brudd i kjevebeinet, og blir sykemeldt i over en måned.

— Jeg er fryktelig lei for det som skjedde, sier den angrende Søre Neset-spilleren, som synes at dommen i Midhordland tingrett er hard. 28-åringen nektet straffeskyld, fordi slaget ble tildelt under en opphetet fotballkamp. Midhordland tingrett mener imidlertid at voldsutøvelsen som fornærmede ble påført, langt overgår de smellene man-må regne med å få i fotball.

— Det kan ikke være slik at det skal utmåles mildere reaksjoner for grov voldsutøvelse bare fordi volden er utøvd i en idrettsgren hvor fysisk kontakt er en del av spillet, bemerker tingretten.

28-åringens forsvarer har anbefalt fotballspilleren å anke saken.