Mannen fra Nordhordland har allerede opparbeidet seg et langt strafferegister, til tross for sin unge alder.

  • I oktober i fjor slo han en bekjent i hodet med en flaske. Flasken knuste, og offeret ble påført kutt i hodet og på halsen.
  • En uke senere dro 18-åringen til restauranten der offeret arbeidet. 18-åringen var sint fordi mannen hadde gått til politiet. Han truet med å «kline ansiktet hans ned i en pizza».
  • På et skoleball ble han nektet adgang fordi han var beruset. 18-åringen reagerte med å dytte rektor overende.
  • I februar i år angrep han og flere kamerater en bekjent. Retten fastslår at volden hadde karakter av mishandling. Volden ble filmet. Offeret ble revet overende, men klarte å komme seg opp og flykte inn på en bensinstasjon. 18-åringen fulgte etter og slo ham to ganger i bakhodet med knyttet hånd. Han gav seg ikke før han ble slept ut i bilen av kameratene.
  • I april gikk 18-åringen amok på en fest, og slo en bekjent i ansiktet med knyttet hånd.Mannen er også tidligere dømt for flere tilfeller av vold. Han skal nå bli samboer og far. Retten mente imidlertid at saken er så alvorlig at dette ikke kan få avgjørende betydning, og dømte 18-åringen til syv måneders fengsel. Det var to måneder mer enn det aktor ba om.