23-åringen som natt til torsdag tilsto drapet på Anja Weløy Aarseth, er tidligere dømt for både vold, drapstrusler og narkotikalovbrudd.

Senest i januar i år ble han dømt for vold mot sin tidligere samboer, som han har et felles barn med.

Voldsepisoden fant sted i september i fjor. 23-åringen var på fest i hennes leilighet, der også 23-åringen bodde mens han lette etter et eget sted å bo, ifølge dommen. Alle de tilstedeværende hadde drukket alkohol, iføkge dommen.

Rasende etter spøk

23-åringen skal ifølge dommen ha reagert med voldsomt raseri da en kamerat spøkefullt klapset ekssamboeren på baken. Han skal ha gått ut i gangen og slått neven hardt i veggen, før han returnerte til stuen og gikk løs på ekssamboeren.

Mens han holdt henne opp mot en vegg, slo han ifølge dommen kvinnen først med flat hånd i ansiktet, og deretter med knyttneven i magen.

Politiet ble tilkalt. Da de kom til stedet, var 23-åringen så aggressiv at patruljen fant det nødvendig å legge ham i bakken, ifølge dommen.

Truet med voldtekt og drap

Det oppsto ifølge dommen et basketak, der 23-åringen blant annet la beinet sitt rundt nakken til den ene politimannen, og klemte til.

Politifolkene fikk til slutt kontroll over mannen, og holdt ham nede mens de ventet på forsterkninger.

I mellomtiden truet han med å drepe begge politifolkene, og med å voldta familiemedlemmer av dem, ifølge dommen.

Også under transport til arresten og etter at han var plassert på glattcelle, skal truslene ha haglet mot politifolkene.

23-åringen møtte ikke opp da saken var oppe i Sunnmøre tingrett i januar, men ble i sitt fravær dømt til 21 dagers fengsel.

Knivtruet kvinne

Voldsepisodene fant sted få dager før han i fjor høst skulle møte i retten, tiltalt for en lang rekke lovbrudd. I denne saken ble han blant annet dømt for å ha knivtruet en kvinne han en periode bodde og jobbet hos, samt å ha truet med å drepe sønnen hennes, en politimann og hans familie.

Lensmannen som pågrep 23-åringen forklarte i retten at han aldri i løpet av sine 30 år i politiet hadde opplevd at noen har satt seg så kraftig til motverge mot pågripelse.

Ifølge dommen var 23-åringen beruset da dette skjedde. Samme kveld skal han også ha ringt politiet og fortalt at han ville drepe ekssamboeren sin.

Et knapt år senere ble han på ny pågrepet av politiet, etter en angivelig slåsskamp på byen i Ålesund. Under transporten til politiarresten skal han gjentatte ganger ha truet en politimann med at en kriminell gjeng skulle komme og ta ham. Han ska også ha sparket politimannen, ifølge dommen.

23-åringen ble også dømt for ulovlig oppbevaring av en hagle, og for bruk av narkotika.

For disse forholdene ble han dømt til fengsel i til sammen 90 dager. Straffen på 21 dager som han ble idømt i januar, kommer i tillegg til dette. Retten la i straffeutmålingen vekt på at han var ung og ustraffet.

Likte minneside for Anja

Etter drapet har 23-åringen gjennom sin Facebook-profil vært inne og likt siden «RIP Anja Weløy Aarseth».

Politiet kom på sporet av den drapssiktede da de fikk treff på hans DNA-profil i spor kriminalteknikerne sikret etter drapet. Man kan registreres i DNA-registeret dersom man er dømt til fengsel i 60 dager, eller etterforskes for forhold som kan gi mer enn 60 dagers fengsel.

23-åringen er født og oppvokst i Norge og var bosatt i Ålesundsområdet. Ifølge dommen mot ham var 23-åringen i fjor uten fast bopel, og mottok sosial stønad.

DRAPSSIKTEDES SISTE «LIKER»: Et tatoveringsstudio, en rapartist og minnesiden for Anja Weløy Aarseth.
TATT: Her blir den antatte drapsmannen pågrepet i et boligstrøk i Skarbøvik i Ålesund.
Privat