Voldsepisoden skjedde på mannens egen bursdag. Han hadde i lang tid slitt med angst og depresjoner, og grudde seg til å få telefoner i forbindelse med bursdagen. Tidlig på ettermiddagen begynte han å drikke alkohol.

Senere på kvelden oppsto det en krangel mellom samboerparet hjemme hos dem. Det endte med at mannen i 40-årene tok kvelertak på samboeren en rekke ganger, og truet med å drepe henne.

«Gisselsituasjon»

Den da 14 år gamle sønnen kom etter hvert til. Han prøvde å roe ned faren, uten at det hjalp. Faren truet med å drepe sønnen dersom han ringte politiet eller forlot stedet.

Samboeren til den dømte forklarte i retten at det oppsto en «gisselsituasjon», der sønnen forsøkte å forhandle med faren slik at han skulle roe seg. Det hjalp ikke.

Faren ringte senere selv til politiet, og ba om hjelp. Da de kom, halvannen time etter at voldsepisoden startet, roet situasjonen seg.

Formildende

Mannen fikk forbud mot å ta kontakt med samboeren sin etter episoden. Til tross for dette ringte han henne flere ganger, og sendte en SMS.

Bergen tingrett dømte mannen til seks måneders fengsel. 90 dager er gjort betinget. Retten legger vekt på at mannen påførte ofrene betydelig redsel og frykt, men mener det er noe formildende at han sliter med store psykiske problemer.