KRISTIN JANSEN

KEN ROSSLAND

Nå er han i Nordhordland tingrett dømt til samfunnsstraff i 60 timer. Han er også dømt til å betale 27.500 kroner i erstatning for en båt han ødela en måned før voldsepisoden.

Bryllupsfeiringen ble holdt i et grendehus utenfor Bergen i fjor sommer. Blant gjestene var en mann som var kjent for å komme opp i bråk og slåsskamp. Allerede etter noen få timer begynte han å bli kranglevoren. Mannen kastet en stol i ansiktet på en av gjestene, rev skjortelommen av en annen og kalte bruden en «forbanna hore».

Den dømte 21-åringen ble da svært sint og ba den aggressive gjesten sin om å gå. Mannen ville likevel ikke gi seg. På vei ut til bilen tok han opp en krafse og kastet denne mot brudgommen. Da svartnet det for 21-åringen. Han grep skaftet som hadde løsnet fra jernet, og slo flere slag mot gjestens hode, nakke og skuldre. Mannen fikk et kutt i bakhodet og blødde kraftig.

Brudgommen var også tiltalt for å ha slått gjesten med en trestokk da han etter noen timer vendte tilbake til festen. Dette ble han frikjent fordi mannen oppførte seg svært truende.

Retten har lagt stor vekt på at voldshendelsene skjedde som et direkte resultat av oppførselen til fornærmede.

Mannens forsvarer, Rolf Knudsen, presiserer at hans klient ble frifunnet for det alvorlige forholdet i tiltalen grunnet nødverge. De to forhold han ble dømt for hadde han erkjent straffeskyld for.

— Vi fikk også fullt gjennomslag i straffeutmålingen, understreker Knudsen.

Gjesten ville ha 50.000 kroner i erstatning, men fikk ikke noe.

— Gjesten ødela fullstendig det som skulle være min klient og hans ektefelles store dag. Dommen er riktig og min klient er fornøyd med den, skriver Knudsen i en mail til bt.no