Nå er hun dømt til 90 dagers samfunnsstraff, melder BA.

I løpet av en uke i høst fikk en 24 år gammel kvinne ut 480.286 kroner gjennom sin kredittkortkonto hos Skandiabanken.

— Det var en kodefeil hos oss som gjorde dette mulig. Feilen oppsto i forbindelse med oppdatering av nettbanken. Hvis du skulle betale kredittkortregningen din, ble det ikke belastet brukskontoen, sa kommunikasjonssjef Leif-Kjartan Bjørsvik i Skandiabanken da BT omtalte tiltalen mot kvinnen i april.

Kvinnen skal ha oppdaget feilen. Dermed kunne hun «betale» penger inn på kredittkortkontoen uten at brukskontoen ble belastet.

Sendte pengene videre

Etter at å ha lurt seg til et stort overskudd på kredittkortkontoen, skal kvinnen ifølge tiltalen ha overført 480.286 kroner til brukskontoen sin.

De påfølgende dagene videresendte hun 18.200 kroner til en BSU-konto hun hadde i en annen bank og 123.000 kroner til hennes brukskonto i samme bank.

To dager senere forsøkte hun å overføre ytterligere 280.000 kroner, men da var svindelen oppdaget og Skandiabanken stoppet overføringen.

Betalte tilbake

— Vi gikk gjennom alle transaksjoner etter at kodefeilen oppsto og oppdaget selv underslaget, sa Bjørsvik i Skandiabanken.

Da hun ble avslørt, la kvinnen alle kortene på bordet, og har samarbeidet både med banken og politiet.

Nå er studenten dømt for grovt underslag i en tilståelsessak i Bergen tingrett. Dommeren har under tvil kommet til at 24-åringen slipper å sone i fengsel for underslaget.

Retten legger vekt på at kvinnen har tilstått og betalt tilbake pengene til banken, og i tillegg at underslaget fremstår som situasjonsbetinget og muliggjort av en teknisk feil fra bankens side.

I tillegg til samfunnsstraffen, må kvinnen betale drøyt 21.000 kroner i erstatning til banken.