Det var i desember i fjor kvinnen ble påkjørt da hun krysset veien i en fotgjengerovergang på Landås. Kvinnen fikk skader i hode, bryst og buk og døde få timer etter påkjørselen. Byretten legger til grunn at den unge bilføreren hadde brukt hasj i løpet av ulykkesdagen, men at han ikke nødvendigvis var påvirket da han kjørte bil desemberkvelden.

Retten legger til grunn at gatebelysningen frem mot fotgjengerfeltet var alminnelige god og at det ikke var noe spesielt som hindret sikten til overgangen ulykkeskvelden. Den eldre damen befant seg flere meter ute i fotgjengerfeltet da hun ble påkjørt.

Retten slår fast at kvinnen ikke plutselig har befunnet seg i veibanen, men har krysset over veibanen flere sekunder før hun ble truffet. Bilisten ble ikke oppmerksom på henne før hun var like foran bilen og det var for sent å bremse.

Byretten har også dømt den 20 år gamle mannen for å ha kjørt uten gyldig førerkort og for å ha oppgitt falsk identitet til politiet. 20-åringen ble dømt til 60 dagers fengselsstraff, hvorav tre uker må sones.