Politikeren var med på et vedtak som var til ugunst for Arnabuen. Da rant det over for mannen, som ringte hjem til politikeren for å fortelle at det var gjort «en grusom feil» og at han «fortjente å dø».

Retten fant trusselen så alvorlig at de dømte han til 45 dagers fengsel, hvorav 15 av dem er ubetinget, skriver Bygdanytt.

Det var bare halvparten av aktoratets påstand, da saken gikk for retten.

Politikeren: — Et tøft år

Offeret selv er ikke fornøyd med straffen.

— Jeg er mer enig med forslaget fra aktor enn det retten kom frem til. Det viktigste er likevel at de som kommer med slike trusler må sone, sier politikeren til Bygdanytt.

Vedkommende sier det var spesielt ekkelt at den truende mannen visste så mye om han og familien, blant annet hvor han bodde.

— Det er ikke noe hyggelig å gå rundt å vite at det er en person som kanskje kan tenke seg å gjøre alvor av truslene. Det siste året har vært et av de tøffeste til nå.

Fortsetter i politikken

Den erfarne politikeren sier oppfølgingen fra kommuneadministrasjonen har vært god.

Vedkommende mener politikere må tåle kjeft for vedtak som får konsekvenser for enkeltmennesker, men aldri trusler.

— At folk ringer for å uttrykke sin misnøye må vi tåle, og det er svært sjelden at politikere får så alvorlige trusler mot seg som det jeg fikk. Men ingen skal få true meg til å gi opp politikken, sier politikeren.