Sammen med en gjeng ungdommer oppsøkte 20-åringen mannen for å kreve inn gjeld på 10.000 kroner i november 2001. Mot hans vilje tok de ham med inn i en leilighet. Her ble han slått i ansiktet flere ganger. Han ble også skutt i ansiktet, på halsen og på føttene fra en meters hold en rekke ganger.

Skudd fra slike pistoler gir normalt ikke fysisk skade, men er likevel svært ubehagelig. I tillegg til angsten, fortalte offeret at skuddene påførte ham små, røde, sviende merker.

Mannen ble der opp mot to timer.

20-åringen truet også med at noen skulle fjerne fingre på ham og sette en sprøyte i halsen hans. Han var også tiltalt for å ha truet med å skjære deler av kjønnsorganene av faren og moren til offeret. Dette ble han ikke dømt for.

Mannen ble videre dømt for vold mot en polititjenestemann i mars i år. Ved samme anledning truet han med å drepe politifolkene, deres barn og foreldre. Likeledes ble han dømt for å ha spyttet på en arrestforvalter.

Straffen ble satt til 90 dagers fengsel. Retten regner det som formildende at det tok så lang tid før saken kom for retten. 20-åringen er tidligere dømt to ganger.