INGUNN RØREN ingunn.roren@bergens-tidende.no

De to tiltalte, en 31 år gammel student og en 29 år gammel arbeidsledig mann, nektet straffskyld. Bergen byrett har likevel funnet begge skyldige i torpedovirksomhet. Studenten hevdet at det hele var «en vennlig samtale med håndjern på», mens 29-åringen nektet plent for å ha vært til stede da mannen ble mishandlet.

Byretten finner det bevist at de to muskelmennene brøt seg inn hos fornærmede, satte på ham håndjern og truet ham til å bli med ut i en bil. Deretter kjørte de til en avsidesliggende vei på Sotra, der mannen skal ha blitt mishandlet i flere timer. I skjerpende retning legger retten vekt på at mannen var fullstendig hjelpeløs fordi han hadde hendene i håndjern, at det var to mot en og at volden mot mannen bærer preg av mishandling.

Selv om retten mener at fornærmede overdriver en del av det han skal ha blitt utsatt for, har de likevel trodd på grove trekk av det hendelsesforløpet han har fortalte om da han vitnet mot de to mennene. Retten trodde imidlertid ikke på hans forklaring om at muskelmennene hadde tvunget ham til å drikke bensin.

Studenten, som aldri har vært straffet før, ble dømt til ett års fengsel. Den andre tiltalte ble dømt til fengsel i ett år og ti måneder, som en fellesstraff med hans forrige dom.