Det begynte med at mannen truet med å kaste en stol på en innehaver av en frisørsalong.

Tre dager senere forsøkte mannen å svindle til seg penger under påskudd at «hans mor hadde kjøpt varen tidligere samme dag», og han ville bytte sengetøyene han hadde tatt fra en hylle i butikken.

Han mislykkes, men lyktes fire dager senere, på en annen butikk. Med samme fremgangsmåte fikk han en tilgodeseddel på en kjøkkenmaskin med en verdi på nærmere to tusen kroner.

Senere samme dag truet han til seg 300 kroner i kontanter, et bankkort, en Ipod, en mobiltelefon og høretelefoner, ved å rette en 20 cm lang foldekniv mot to menn i Nygårdsparken.

Ved å true med å si at han ikke var redd for å bruke kniven, fikk han også en av de fornærmede til å ta ut 500 kroner fra en minibank, før situasjonen snudde og de fornærmede fikk kontaktet politiet.

19-åringen, som var 18 da ugjerningene fant sted, ble funnet skyldig og i Bergen tingrett dømt til ett års fengsel for de hyppige lovbruddene, som også inkluderte kjøp og bruk av narkotika. Seks måneder av straffen ble gjort betinget med en prøvetid på to år.

Ifølge dommen sies det at «det må tillegges vekt at han i løpet av kort tid har pådradd seg en rekke forhold og dermed har vist en intens kriminell aktivitet».