På en konsert i Lindås i fjor høst, ble 19-åringen svært beruset. På grunn av utagerende opptreden, måtte vaktene til slutt tå hånd om mannen. De tilkalte også politiet for å få satt han i arresten.

Mannen var så beruset at han ikke klarte å reise seg opp i stående stilling, og da politiet dukket opp ble han svært lite samarbeidsvillig.

Drapstruet og spyttet

Flere ganger satte han seg opp og truet med å drepe den ene politibetjenten, og la til at han visste hvor han bodde.

Deretter fyrte han av gårde en spyttklyse mot ansiktet til den andre politibetjenten, men han bommet. Senere snøt han seg i hånden, før han tørket det av på buksebenet til betjenten han hadde drapstruet.

Etterpå kastet 19-åringen opp, og politibetjenten tilbød seg å hente et plastbeger med vann som han kunne drikke. Da han hadde fått det i hendene, kastet han det like godt rett i ansiktet på den samme betjenten.

19-åringen: – Flaut

Retten mener disse forholdene normalt skulle gitt fengselsstraff, men mener forholdene må ansees som mindre graverende fordi 19-åringen var svært full.

Retten mener også at det er formildende at han har erkjent straffskyld. I tillegg har han innsett at oppførselen var uakseptabel, og i retten uttrykte 19-åringen at han var flau over måten han hadde oppført seg på.

Retten satte straffen til 45 timers samfunnsstraff, med en gjennomføringstid på 120 dager.