23-åringen er dømt til fengsel i 90 dager, hvorav 30 gjøres betinget, for seksuell omgang med barn under 16 år. Mannen er også dømt til å betale jenten 20.000 kroner i erstatning.

Hendelsen skjedde en novemberkveld i 2001. 14-åringen var ute og gikk sammen med sin 13 år gamle venninne, da 23-åringen inviterte de to jentene på fest i hybelhuset sitt. De to venninnene oppholdt seg i hybelen i rundt 20 minutter, og de skal ha fått servert brennevin, slik at de ble beruset.

Senere på kvelden møtte 23-åringen og hans kamerat igjen de to venninnene. Jentene skal da ha vært svært beruset, og de to mennene så sitt snitt til å gjennomføre samleie med jentene.

23-åringens kamerat ble tidligere i høst dømt til fengsel i to år og fire måneder, hvorav ett år og seks måneder ble gjort betinget. Han ble også dømt til å betale 35.000 i erstatning, for å ha hatt samleie med den da 13 år gamle jenten.

23-åringen fikk sin sak avgjort i Bergen forhørsrett. Dette fordi fornærmede var over 14 år da forholdet fant sted, og fordi han har avgitt en uforbeholden tilståelse. Det at jenten han hadde samleie med var fylt 14 år er årsaken til han dømmes mildere enn kameraten.