Dommen fra Bergen tingrett er i tråd med påstanden til aktor, førstestatsadvokat Walter Wangberg.

– Jeg har fått fullt gjennomslag for påstanden og argumentasjonen. Det er en dom jeg er godt fornøyd med, sier Wangberg til bt.no.

Mannen har stått tiltalt tiltalt for forsøk på grov legemsbeskadigelse, drapstrusler og brudd på besøksforbudet han var ilagt mot datterens lærer.

Jernstang og kniv

Det var i februar i år at 27-åringen gikk inn på Kvarteret, bevæpnet med en jernstang og en kniv, og gikk til angrep på læreren. Han innrømmet i retten at formålet var å slå mannen bevisstløs, for deretter å kutte av ham penis. Læreren klarte imidlertid å flykte uten alvorlige skader.

27-åringen planla å bruke både kniv og jernstang i overfallet. Mannen skal ha truet læreren gjentatte ganger i løpet av månedene før overfallet.

27-åringen har forklart at han gikk til angrep fordi han var frustrert over at læreren ikke ble fengslet etter overgrepsanmeldelsen som ble levert i desember. Læreren er siktet for overgrep mot 27-åringens datter, men nekter straffskyld. Saken er fortsatt under etterforskning.

Overlegg

Statsadvokat Walter Wangberg argumenterte i sin prosedyre for at angrepet på læreren virket planlagt, og at 27-åringen handlet med overlegg. Dette er dommerne i Bergen tingrett enige i.

Retten mener også det er straffskjerpende at 27-åringen ville ta loven i egne hender.

— Det norske samfunn kan ikke akseptere at en person med en annen kulturbakgrunn en vår undergraver samfunnets rettshåndhevelse ved å ta i bruk slik privat rettshåndhevelse, heter det i dommen.

Både 27-åringen og datterens lærer er opprinnelig fra Somalia, men har bodd flere år i Norge.

I formildende retning har retten lagt vekt på at 27-åringen var oppbrakt fordi han mente læreren hadde forgrepet seg på datteren.

Bergens Tidende