Mens Bergen tingrett dømt ham til fire og et halvt års fengsel, har Gulating lagmannsrett kuttet straffen til tre år og ni måneder. Bakgrunnen er en sammenligning med straffenivået i lignende saker.

Verken gjerningsmannen eller offeret, en kvinne i 50-årene, husker noen voldtekt.

Det er heller ingen biologiske spor som beviser at noe straffbart har skjedd. Kvinnen gjennomgikk medisinsk undersøkelse etterpå, men det er ikke gjort funn herfra som beviser at noen voldtekt fant sted.

Flere vitner så imidlertid mannen og kvinnen i parken nedenfor Krohnengen skole natt til søndag 14. november 2010.

« Nei, nei »

To av vitnene hørte kvinnen si «nei, nei» da hun gikk inn i parken sammen med mannen. Det ene vitnet observerte dem fra en leilighet og forklarte i retten at kvinnen ropte. Hun befant seg cirka 50 meter unna stedet der det påståtte overgrepet fant sted. I dommen heter det at hun så mannen dra ned buksen og trusen på kvinnen og at han deretter dro ned sin egen bukse. Hun så tiltalte legge seg oppå kvinnen og hun så «i et glimt tiltaltes kjønnsorgan».

Det andre vitnet var en mann som kom tilfeldig forbi. Han fortalte at kvinnen sa «nei, nei» med svak stemme og oppfattet ikke at et mulig overgrep var i ferd med å skje. Da han hørte om den påståtte voldtekten dagen etter, ringte han politiet.

Kom seg på beina

En mann ble mistenksom da han så de to i parken fra sin leilighet. Han hadde en stor hund og løp ut. I retten forklarte han at da han kom inn i parken, han så mannen ligge oppå kvinnen, som altså lå på bakken denne novembernatten.

«Mannen hadde dradd ned buksene sine og endeballene på mannen beveget seg opp og ned flere ganger i samleiebevegelser,» forklarte mannen i tingretten.

Den tiltalte kom seg på beina, dro opp buksene og løp, ifølge vitnet. Han ble hentet igjen av vitnets hund. Politiet kom til og pågrep mannen.

I retten forklarte mannen at han hadde vært hos en kamerat og drukket store mengder alkohol lørdagskvelden. Han mener han drakk nesten en full flaske gin på to timer lørdagskvelden. Også kvinnen hadde drukket alkohol før voldtektsforsøket fant sted. Hun hadde hadde en forholdsvis høy promille da hun ankom legevakten.

Kvinnen sa at hun hadde et minne om en mur foran seg, at «hun ble holdt fast og at det skjedde noe som hun ikke ville. Hun husker at hun på et tidspunkt skrek «nei,nei». Hun befant seg på et tidspunkt på bakken og lå da på et hardt underlag. Armen hennes ble holdt fast.»

Får erstatning

Det kom frem at hun har hatt store problemer i ettertid. Fra å være en velfungerende person, må hun nå anstrenge seg for å mestre livets alminnelige oppgaver, heter det.

28-åringen ble også dømt av tingretten til å betale henne 150.000 kroner i oppreising, noe lagmannsretten holder fast ved.