Overgrepet skjedde hjemme hos gutten sommeren 1999. Sent på natten kom den nå 43 år gamle mannen inn og la seg i sengen sammen med gutten, slik de hadde gjort mange ganger før når han var på besøk. Men da de to våknet, begynte mannen å beføle gutten før han utførte oralsex på ham.

Moren fikk først vite om overgrepet da sønnen sendte henne en tekstmelding hvor han antydet at kjæresten hennes var homofil.

Nå har Gulating lagmannsrett dømt 43-åringen til fengsel i ett år for ugjerningen. Det er det samme som mannen tidligere har fått i Nordhordland herredsrett.

I begrunnelsen for dommen heter det at 43-åringen har gjort seg skyldig i et alvorlig tillitsbrudd. 12-åringen forklarte i retten at han før syntes mannen var «grådig grei». Gutten hadde liten kontakt med sin biologiske far, og så på overgriperen nærmest som en farsfigur.

43-åringen nektet straffskyld i retten, og ba om lav fengselsstraff slik at han ikke skulle miste jobben hvis han ble dømt. Mannen jobber med barn og unge.

Lagmannsretten kunne derimot ikke se hvordan det skulle være en formildende omstendighet. Tvert imot ble jobben hans med barn brukt i skjerpende retning.

Foruten fengselsstraffen, ble 43-åringen også dømt til å betale en erstatning til gutten på 50.000 kroner.