Han slipper å betale erstatning til jentene, ifølge den ferske dommen.

21-åringen skal ha skrytt på nettet av at han hadde hatt sex med de to jentene på 14 og 15 år. En ungdomsarbeider fikk høre om den ubehagelige opplevelsen, og politiet ble etter hvert koblet inn i saken.

Den utuktige omgangen skjedde i desember i fjor, da jentene var 14 og 15 år gamle. 21-åringen erkjenner å ha hatt sex med jentene, men han hevder at de sa at de var 16 år gamle begge to.

— Chattet om sex

Jentene kom i snakk med 21-åringen på chattesiden BA-snakk i fjor høst. Ifølge 21-åringen skal de ha snakket om sex, trekanter og andre sex-relaterte ting mens de chattet på nettet.

— Vi avtalte over nettet at vi skulle ha trekant forut for møtet i desember, men jeg tok det ikke alt for alvorlig, hevdet 21-åringen i retten onsdag.

Han plukket opp jentene med bil og kjørte dem hjem til seg. 21-åringen bodde på dette tidspunktet hjemme hos sine foreldre, og både hans far og bror var hjemme. På gutterommet hadde han sex med begge de to jentene.

Skrøt

For den ene av jentene var dette hennes første seksuelle erfaring, og hun fortalte dagen etter til en venninne at hun hadde opplevd det som så ubehagelig at hun hadde vurdert å ta livet av seg. Venninnen fortalte dette til en ungdomsarbeider i en dataklubb der begge jentene var medlemmer.

— Jeg gikk på nettet under et kallenavn, og fant frem til 21-åringen. Jeg snakket med ham i halvannen time. Han skrøt av det han hadde gjort med jentene, og det gjorde meg svært sint. Han fremstilte dette som en bra fremgangsmåte for å få tak i jenter, sier ungdomsarbeideren.

- Ser yngre ut

Han snakket med 14-åringen og 15-åringen, og de ble enige om at han skulle snakke med jentenes foreldre og fortelle hva som hadde skjedd. Deretter ble forholdet anmeldt.

Ungdomsarbeideren kjenner begge de fornærmede jentene gjennom sitt arbeid.

— Særlig 14-åringen både ser ut og fremstår som yngre enn hun er. Tiltalte kan umulig ha trodd at de var over 16 år, sa han i retten.

— Min klient har hele tiden fastholdt at han trodde jentene var 16 år gamle, sa hans forsvarer, advokat Jostein Alvheim, til BT onsdag.

— Jeg hadde ingen anelse om at min datter skulle møte denne mannen. Det er ikke galt at ungdom treffer andre på internett, men det bør være en klar regel at de skal møtes hjemme hos foreldrene for at vi skal ha en viss kontroll. De som har skumle hensikter vil aldri gå med på å hilse på foreldrene, sier moren til 15-åringen.

Har det vanskelig

14-åringen var ikke psykisk i stand til å møte i retten onsdag, mens 15-åringen forklarte seg bak lukkede dører.

— Hendelsen har ført til at begge jentene er påført til dels betydelige problemer. Begge har hatt det vanskelig etterpå, sier deres bistandsadvokater, Ingrid Kjeldstad og Sidsel Methlie.

Kjeldstad hadde lagt ned påstand om at 21-åringen må betale 15-åringen oppreisning, men dette ble ikke tatt til følge. Aktor, politiadjutant Rune Malt, hadde lagt ned påstand om 135 dagers fengsel for 21-åringen.

— Påstanden har sammenheng med at dette er en etterskuddsdom som må ses i sammenheng med en dom tiltalte fikk i februar, sa Malt til Bergens Tidende onsdag.