Heidi Torkildson Ryste

Halvparten av straffen gjøres betinget.

24-åringene må også betale 100.000 kroner i samlet erstatning til den fornærmede kvinnen. Mennene har allerede bestemt seg for å anke dommen.

– Min klient er meget skuffet og nedbrutt. Jeg er overrasket og regner med at det går andre veien i lagmannsretten, sier forsvareren til den ene av mennene, Aksel Kayser.

Forbrytelsen skjedde på et nachspiel hjemme hos den ene tiltalte i Bergen 3. januar i fjor. Det ble drukket tett og spilt klespoker.

Den 22 år gamle kvinnen sa i retten at hun ikke husker stort av natten. Hun hevdet at hun var så beruset at hun ikke hadde noen mulighet til å stanse mennene, men understreket at det ikke var frivillig fra hennes side. Begge mennene innrømmet seksuell omgang, men hevder kvinnen var våken og at dette var frivillig.

Dagen etter nachspielet hadde kvinnen ifølge sin forklaring en følelse av at hun var blitt voldtatt, men husket lite.

— Det siste bildet jeg har i hodet er NN (den ene 24-åringen) som ligger over meg. Jeg visste ikke at den andre mannen hadde hatt sex med meg før kameraten hans fortalte det, sa hun i retten.

Samme dag som kvinnen hadde vært i avhør hos politiet, kom beskjeden om at hun var blitt gravid.

Hun valgte å ta abort. En DNA-test av fosteret viste at den ene tiltalte, som hun ikke husket seksuell omgang med, var faren.