Vorspielet i sentrumsleiligheten kom helt ut av kontroll da en 22 år gammel mann havnet i krangel med den 18 år gamle eieren en sen høstkveld i november i fjor.

Rabalderet skal ha startet da 22-åringen ikke hadde flere pils igjen.

Se bildeserie fra ødeleggelsene

Var på øljakt

22-åringen hadde sammen med to kamerater på 19 og 22 år vært på øljakt i Bergen sentrum, da de plutselig kom på at de kjente en kar som var i besittelse av de edle dråpene de trengte.

Da de kom hjem i leiligheten til 18-åringen, varte det ikke lenge før alt kom fullstendig ut av kontroll.

Krangel om kald pils endte med at 22-åringen, som var mest aktiv, begynte å slå og denge løs på huseieren som ikke ville gi fra seg pilsen.

Etter at 22-åringen hadde deljet løs på 18-åringen med flere albu— og knyttneveslag, ble 18-åringen stengt inne på et rom av 22-åringens kamerater, mens 22-åringen selv begynte på pakke med seg det han ville ha fra leiligheten. Det han ikke ville ha ble knust i fillebiter.

Stappet tyvegods i taxi

Da 18-åringen endelig ble sluppet fri kunne han med egne øyne se hvordan leiligheten hans hadde blitt totalt smadret, og at det han hadde av verdigjenstander hadde blitt fraktet ut og stuet inn i en ventende taxi som kjørte det bort.

De tre mennene som i forrige uke sto tiltalt i Bergen tingrett for ranet på 18-åringen har alle blitt dømt for ugjerningen.

Retten slår fast at ranet var grovt og at utfallet kunne blitt enda verre for 18-åringen med tanke på hvordan de tre i selvpåført rus aste hverandre opp. Det ble blant annet brukt kniv for å true 18-åringen.

Den yngste av ranerne, en 19 år gammel tidligere straffedømt, er dømt til 300 timer med samfunnsstraff.

Den 22 år gamle hovedmannen er dømt til ett år og åtte måneder, mens 24-åringen som også brukte kniven, har fått ett år og fire måneder.

Dømt for mobilran

22-åringen ble også dømt for et annet ran, der han truet en person til å gi fra seg mobiltelefonen på åpen gate i Bergen sentrum.

– Jeg trengte en mobil, og han så ut til å ha nok penger til å kjøpe seg en ny, så jeg spurte om å få den av ham, forklarte 22-åringen i retten i forrige uke.

22-åringen lot ham likevel beholde simkortet sitt.

– Jeg vet hvor mye stress det er når man mister alle numrene sine, forklarte 22-åringen, uten at retten ble nevneverdig imponert av hans nådefulle godhet i denne situasjonen.

KAOS: Slik så leiligheten til 18-åringen ut etter at vorspielet var over og tre menn hadde ranet ham.FOTO: Politiet.