En 34 år gammel mann er i Bergen tingrett dømt til seks måneders fengsel og en bot på 10.000 kroner for blant annet grove trusler mot eks-kjæresten sin.

Mannen nektet å akseptere bruddet mellom de to da dette var et faktum i fjor. Han oppsøkte kvinnens bolig over 70 ganger og oppførte seg truende. Det haglet også inn med SMS-er på kvinnens mobiltelefon, hvor han både truet, skjelte og smelte.

Bombaderte eksen med SMS'er

Han fikk tildelt et besøksforbud som følge av dette. 34-åringen tilegnet seg imidlertid raskt en noe liberal tolkning av forbudet, og trodde ifølge tingretten at det « ... ikke var så alvorlig ment». Han skal heller ikke ha trodd at sending av SMS til eks-kjæresten gikk under besøksforbudet. Kvinnen skal ha fått opptil 30 tekstmeldinger daglig.

Det kom også til håndgemeng mellom ham og eks-kjæresten, blant annet da han sparket henne i hånden og i kroppen

Eks-kjæresten har i etterkant utviklet angst som følge av alle episodene.

Ristet moren

En periode var han pasient på et behandlingssenter. Dette oppholdet avbrøt han og brøt dermed meldeplikten sin til politiet.

Mannen frekventerte også sin mors bosted. Her skal han ha tatt tak i henne og ristet henne flere ganger, samt presset henne til å kjøre ham til Nygårdsparken for å kjøpe narkotika. I tillegg stjal han sin mors bil.

Tanten til mannen fikk også unngjelde, da han fremsatte trusler mot henne etter hennes forsøk på å hjelpe ham ut av den destruktive livsførselen.

På merittlisten kan mannen i tillegg notere seg blant annet kjøring i påvirket tilstand, kjøring uten førerkort, brudd på meldeplikt til politiet og besittelse av narkotika.

I tillegg til fengselsstraffen og boten, er mannen ilagt et tre års besøksforbud for både eks-kjæresten, moren og tanten sin. Førerkort må han også klare seg uten.