Nå er begge de to tidligere ektefellene dømt for forsikringssvindel og falsk anmeldelse.

Det var i mars 2004 44-åringen tok med seg en rekke gjenstander fra eks-konens hjem. Han kjørte noe av det hjem til seg selv, mens han kastet en del av det. Deretter dro han tilbake til eks-konens hus, der han knuste et vindu og ødela gjenstander, slik at det skulle se ut som det hadde vært innbrudd i huset.

Anmeldte innbrudd

Dagen etter ble «innbruddet» anmeldt, og de tidligere ektefellene fylte ut et tapsskjema som de sendte til forsikringsselskapet. Her krevde de dekket tap for 158.000 kroner.

Da paret nylig møtte i Bergen tingett tiltalt for forsikringssvindel, hevdet mannen at eks-konen (35) ikke hadde visst noe om det fingerte innbruddet, til tross for at hun var hjemme da han fjernet gjenstandene. Retten mente imidlertid at mannen hadde vært mer troverdig da han forklarte seg for politiet etter pågripelsen i mai 2004.

Da forklarte han nemlig at han hadde luftet med ideen med eks-konen, som var skeptisk. Han forklarte imidlertid at han hadde klart å overtale henne, og at hun visste hva som skulle skje.

Dommerne peker også på at flere av de påstått stjålne gjenstandene ble funnet i eks-konens bil, og at 44-åringen var avhengig av hennes forsikring for å få penger ut av planen sin.

Bedrageri

Eks-konen er i tillegg til forsikringssvindelen dømt for bedrageri, etter at hun oppga at hun hadde forsørgeransvaret for parets tre barn alene fra 2001 til 2004. Hun fikk dermed utbetalt 207.153 kroner i stønader og utvidet barnetrygd. 44-åringen skal imidlertid ha bodd sammen med eks-konen også i dette tidsrommet, noe han blant annet innrømmet da han ble pågrepet for forsikringssvindelen i 2004. I retten hevdet han at han ble misforstått og feiltolket i avhø-ret, men dommerne trodde ham ikke.

Kvinnen ble også dømt for ulovlig innførsel av tabletter, mens 44-åringen ble dømt for et til-felle av råkjøring.

44-åringen er dømt til fengsel i 90 dager, mens eks-konen er dømt til fengsel i 150 dager. 60 av disse er gjort betinget.

De to må betale erstatning på drøye 3.000 kroner for forsikringsselskapets utgifter, mens 35-åringen må ut med 139.042 kroner til trygdekontoret.