23-åringen ble dømt til fengsel i tre år og elleve måneder, mens 19-åringen ble dømt til seks måneders fengsel for grov vold.

I tillegg må paret betale til sammen nesten 86.000 kroner i oppreisning og erstatning til 35-åringen som ble stukket.

Den brutale voldsepisoden fant sted utenfor Bon Appetit på Torget natt til 2. juni i fjor. De to tiltalte kom i krangel med betjeningen på snackbaren. da 35-åringen ville gripe inn mot den pøbelaktige oppførselen, ble han angrepet.

Ifølge dommen fra tingretten ble han stukket syv ganger med en 22 centimeter lang foldekniv. Ett av stikkene var bare millimetre fra å treffe hjertet.

35-åringen prøvde å flykte, mens 23-åringen fortsatte å stikke etter ham. Da mannen gikk i bakken, begynte paret å sparke løs ham. Det førte til brudd i to ribben.

Retten slår fast at de gjentatte knivstikkene er å betrakte som drapsforsøk.

«Stikkene er gått igjennom både dressjakke og skjorte til fornærmede, til tross for at han forsøkte å komme seg unna og tre av stikkene er ikke bare gått 2-3 cm inn i kroppen, men er også bare millimetre fra å være livstruende. Tiltalte har åpenbart ikke frivillig trådt tilbake fra sitt forsett. Han sparker videre, sammen med en annen, da vedkommende lå nede og det måtte inngripen fra andre for å få tiltalte til å avslutte voldsbruken», heter det i dommen.

Og videre:

«Tiltalte har på offentlig sted gjentatte ganger med kniv stukket en annen. Årsaken var at fornærmede brøt inn i tiltaltes ubehøvlete og aggressive opptreden overfor betjeningen på snackbaren. Det blir enda mer skjerpende når tiltalte, sammen med annen, sparker fornærmede gjentatte ganger etter at han lå nede og var helt forsvarsløs».

Paret hadde drukket både vin, vodka og brukt Rohypnol før voldsepisoden. De ble dømt for bruk av narkotika, og kvinnen ble også funnet skyldig i vold mot en politistudent i forbindelse med pågripelsen.