Mannen fra Bergen ble funnet skyldig i å ha forårsaket Asbjørn Korneliussen død. I dommen fra Bergen tingrett er han dømt til ni års fengsel for grov legemsbeskadeligelse med døden til følge.

— To år for lang

— Han har respekt for at det var en svært alvorlig sak, men var skuffet over at straffen ble fengsel i ni år. Han hadde håpet på kortere straff, sier Jørgen Riple, mannens forsvarer.

— Jeg har rådet ham til å anke. Jeg mener straffen er to år for lang. Han vil tenke seg om før han bestemmer seg, legger han til.

Hode- og bukskader

Dødsvolden fant sted i en leilighet på Melkeplassen 27. juni i fjor.

Korneliussen ble påført en rekke skader. Han hadde blodansamling i hjernen og en livstruende rift i tarmen. Han døde av hode- og bukskader på Haukeland natt til 28. juni i fjor, flere timer etter at de første slagene falt.

26-åringen er også funnet skyldig i å ha forlatt Korneliussen hardt skadet og hjelpesløs i timevis, uten å forsøke å skaffe han hjelp. Han dømmes også til å betale Korneliussens pårørende til sammen 375.192 kroner i erstatning.

- Volden har sadistisk preg

Statsadvokat Erik Stolt-Nielsen sa under rettssaken sist uke at 45-åringen gjennomgikk et smertehelvete i timene før han døde.

— Det er forholdsvis åpenbart at mishandlingen i denne saken har et sadistisk preg. Overlegen som vitnet som sakkyndig uttalte at han sjelden har sett maken. Og han har sett en del. Dommen er i tråd med vår påstand, og retten har løst dette i samsvar med det, sier Stolt-Nielsen etter å ha lest dommen.

Betydelige skader

Han sier det er sjelden slike saker er for retten.

— Hvorfor er ikke dette en drapssak?

— Fordi at gjerningsmannen ikke hadde til forsett å ta liv. Hans forsett var å påføre offeret betydelige skader, svarer Stolt-Nielsen.

Korneliussen hadde ifølge aktor brennmerker fem steder på kroppen, blant annet på testiklene.

Han hadde også halvmåneformede knusningsskader flere steder i hodet, på haken og ved munnen.Den rettsmedisinsk sakkyndige konkluderte med at skadene ikke var forenlige med knyttneveslag, men at de stammer fra stump vold med en gjenstand.

— Jeg angrer

— Jeg tar den straffen jeg får. Det har jeg fortjent. Jeg er ikke stolt over det jeg har gjort, og jeg kan ikke få sagt med ord hvor mye jeg angrer, sa 26-åringen under rettssaken.

Han erkjente delvis straffskyld for å ha påført Korneliussen potensielt livstruende hodeskader.

Han har tidligere stilt seg uforstående til påstandene om at han skulle ha mishandlet Korneliussen med blant annet et støvsugerrør, en lighter og en blomsterkniv og avviste at han hadde brukt håndjern på avdøde.

OMKOM: Asbjørn Korneliussen (45) ble påført dødelige skader i en leilighet på Melkeplassen i sommer. ARKIVFOTO: MARTIN EILERTSEN