Den 30 år gamle mannen var tiltalt for å ha bortført en ti år gammel jente i Fana, og for å ha voldtatt en 18 år gammel kvinne som satt på i bilen hans noen måneder senere.

I Bergen tingrett nektet pirattaxi-sjåføren for begge deler. Han ble imidlertid ikke trodd av Bergen tingrett, som dømte ham til fire og et halvt års fengsel.

Han må også betale 150.000 kroner i erstatning til kvinnen som ble voldtatt. I tillegg har han mistet førerkortet for alltid.

Turgåere slo alarm

Saken begynte i mars 2012, da to turgåere slo alarm etter å ha kommet over en ti år gammel jente på en skogsvei.

— En jente kom løpende på grusveien, og deretter kom en Toyota kjørende etter i stor fart. De oppfattet henne som oppskaket og redd, sa statsadvokat Benedicte Hordnes under rettssaken.

Turgåerne kjørte den ti år gamle jenten hjem og varslet politiet.

Jenten fortalte at hun hadde vært på en ungdomsklubb, og at hun ventet på bussen, da en mann stoppet og sa at han kunne kjøre henne hjem.

Mannen skal ha kjørt rundt med jenten i om lag en halvtime, før hun kom seg ut og fikk kontakt med de to turgåerne.

Retten mener det er bevist at jenten ble kjørt i bilen mot sin vilje, selv om det er uklart om hun ble dratt inn i bilen med makt.

— Bortførte kvinne

Da mannen ble pågrepet, ville politiet varetektsfengsle ham, men fikk ikke medhold av retten. Noen måneder etter at han ble løslatt, kom han i søkelyset i en ny alvorlig sak.

I august i fjor bortførte og voldtok han en 18 år gammel kvinne i Åsane, ifølge dommen.

Kvinnen og hennes mannlige venn hadde avtalt å kjøre med pirattaxi-sjåføren fra Bergen sentrum. Da de kom til Nyborg, gikk kvinnens venn ut av bilen for å ta ut penger på Esso-stasjonen. Mens vennen var inne på bensinstasjonen, kjørte sjåføren av gårde med kvinnen.

30-åringen sa i retten at det var 18-åringen som hadde kommandert ham til å kjøre fra vennen. Selv forklarte kvinnen at hun var beruset og dårlig, og at hun sov i baksetet.

Retten mener overvåkingsbildene fra bensinstasjonen viser at det var sjåføren som lukket døren til baksetet, og finner det bevist at han deretter kjørte av gårde og voldtok henne.

— Jeg skrek «nei», og da fikk jeg en flat hånd slått mot ansiktet. Det skjedde flere ganger, sa kvinnen i sin vitneforklaring.

Dommen beskriver voldtekten som skremmende, smertefull og nedverdigende. Retten karakteriserer den som en overfallsvoldtekt, og finner det skjerpende at mannen også bortførte 18-åringen.

«Det er et skjerpende moment at handlingen fremstår som særlig overveiet», heter det i dommen.