ROY HILMAR SVENDSEN

Denne uken ble 23-åringen dømt til ni måneders ubetinget fengsel for volden. Dermed er nå totalt tre personer domfelt for å ha utøvd grov vold mot den 29-årige kroppsbyggeren, som ble funnet død i en leilighet i Carl Konows gate 26. august i fjor. Mannen ble banket opp hele tre ganger de to siste døgnene han var i live, men påtalemyndigheten har ikke sett grunn til å tiltale noen av voldsmennene for drap.

Slått bevisstløs

23-åringens spark var den første voldsepisoden, og skjedde natt til lørdag 24. august utenfor Shell-stasjonen i Håkonsgaten. Etter en verbal konfrontasjon tok 23-åringen sats og sparket kroppsbyggeren hardt i overkroppen. Den storvokste mannen ble slått bevisstløs da han falt i bakken, og ble også påført et dypt kutt i hodet.

Den domfelte ungdommen hevder selv han handlet i selvforsvar, men ingen av vitnene støttet hans forklaring om at kroppsbyggeren virket både aggressiv og voldelig.

Bergen tingrett presiserer i dommen at denne voldsepisoden ikke har noen sammenheng med dødsfallet. Obduksjonen av 29-åringen viste at han døde av knusningsskader i bakhodet.

I januar ble en 35 år gammel firebarnsfar og hans 23 år gamle kamerat dømt til fengsel for å ha banket opp 29-åringen samme helg, ved Botanisk hage og ved Grieghallen. Kroppsbyggeren var en fryktet mann i deler av det kriminelle miljøet, og hadde flere volds— og tyveridommer på samvittigheten.

«Mangler respekt»

Foruten sparket mot 29-åringen, ble den 23 år gamle bergenseren også dømt for uprovosert vold mot en kameratgjeng utenfor Hotel Norge i oktober. I tillegg ble han også funnet skyldig i en rekke narkotikaforhold.

Bergen tingrett fant få formildende omstendigheter.

— Tiltalte har ved sin opptreden vist at han totalt mangler respekt for andre mennesker og de regler som gjelder, skriver retten i dommen.

Det er under fire måneder siden 23-åringen sist var i retten. 8. mai ble han dømt til seks måneders ubetinget fengsel, blant annet for vold og trusler.