Aktor ville ha ham dømt for forsøk på alvorlig legemsbeskadigelse, men fikk ikke medhold av retten. Dommerne mente det kunne være at mannen bare ville skremme svigerinnen, slik han selv har forklart.

Dermed ble han bare dømt til ett års fengsel, mens aktor krevde fengsel i to og et halvt år. 31-åringen må også betale 50.000 kroner i erstatning til fornærmede, og saksomkostninger på 5.000 kroner.

«Betydelig skade»

Hvis genseren hadde blitt antent, kunne konsekvensene blitt fatale.

«Dersom lighteren hadde blitt tent og fornærmede var blitt påtent, anser retten det åpenbart at fornærmede ville ha blitt påført betydelig skade på legeme eller helbred», skriver dommerne.

Ifølge en sakkyndig overlege måtte den 39-årige kvinnen mest sannsynlig ha påregnet et sykehusopphold på 6 — 8 uker, med påfølgende reinnnleggelser og nye kirurgiske inngrep.

Bakgrunnen for konflikten var en pengekrangel i familien. 31-åringen hevdet kvinnen fikk penger for å gifte seg med broren hans. Dommerne mener hun ble utnyttet.

«Kynisk utnyttet»

«Tiltalte har, sammen med sin bror, kynisk utnyttet fornærmede, som iallfall etter hvert, selv om ekteskapet i utgangspunktet skulle ha vært proforma, slik den norske ambassaden i Marokko la til grunn, ønsket å leve i ekteskap sammen med tiltaltes yngre bror, til å skaffe sistnevnte opphold i Norge», heter det i dommen.

Retten peker også på at 31-åringen viser liten anger, selv om han har sittet varetektsfengslet i lang tid.

«Tiltalte synes primært å være opptatt av hvilken belastning saken har vært for ham og hans familie», skriver dommerne.

31-åringen tok betenkningstid da han fikk forkynt dommen.