Aktor ba om betinget fengsel i 45 dager med en prøvetid på to år. Det mente retten var for mildt, og dømte i stedet mannen til 60 dager ubetinget fengsel.

21-åringen ble i Bergen tingrett dømt for å ha befølt en kvinne i skrittet. Kvinnen var på vei hjem fra jobb en maikveld i fjor, da hun passerte mannen i gangtunnelen som går under Puddefjordsbroen på Laksevåg-siden.

Gliste mot kvinnen

På utsiden av tunnelen ble hun dyttet inn i noen busker, og holdt fast mens han tok tak i skrittet hennes utenpå klærne. Kvinnen hylte og slo mot 21-åringen. Da mannen slapp henne, skal han ha ”glist” som om ingenting hadde skjedd.

Kvinnen traff tilfeldigvis på en politibil som var i området, og mannen ble pågrepet like etterpå.

— Kom borti

Selv forklarte mannen at han kom borti låret hennes idet de passerte hverandre, og erkjente ikke straffeskyld. Dette fant ikke retten troverdig.

Mannen ble dømt for å ha foretatt en seksuell handling ovenfor en som ikke samtykket til det. Den omtalte handlingen fører normalt til betinget fengsel, men i denne saken fant retten flere straffeskjerpende momenter.

«Den seksuelle handling skjer nærmest som et overfall av fornærmede idet hun kommer ut fra en gangtunnel og er på vei hjem fra jobb. Det er rett for alle kvinner å kunne ferdes trygt ute alene – uansett tid på døgnet», heter det i dommen.

Flyttet fra Bergen

Retten legger vekt på at handlingen var overveid og at han handlet forsettlig.

Hendelsen har fått konsekvenser for kvinnen ved at hun har flyttet fra Bergen, og er redd for å oppleve noe lignende i fremtiden. Mannen må også betale saksomkostninger på 3000 kroner.