Det var tirsdag 22. januar i år at mannen ringte politiets nødnummer en rekke ganger. Politiet rykket ut for å beslaglegge mobiltelefonene hans.

Var i bare trusen

Han ville ikke lukke opp. Politiet tok seg inn i leiligheten fordi de var redd for at han skulle skade seg selv. Det endte i et basketak. 36-åringen, som bare var i trusen, tok en fiskekniv som lå på bordet og stakk lensmannen i ryggen.

— Jeg registrerer dommen. Den er vel grei. Episoden har nok skjerpet oss alle her inne på kontoret. Jeg tror vi er blitt litt mer påpasselig med verneutstyr når vi rykker ut, sier Kvalvik.

Kniven gikk om lag åtte centimeter inn i ryggen. Lensmannen falt om gulvet. En kvinnelig politibetjent sprayet mannen med pepperspray. Sammen med lensmannen fikk hun etter en stund satt håndjern på mannen.

— Det gikk fort, og det tok tid før jeg merket at jeg ble stukket, men det var jo ubehagelig å bli hugget etter med kniv og bli truffet, kommenterer Kvalvik.

- Svært alvorlig sak

Lensmannen måtte sy seks sting, men ble ikke alvorlig skadet. Skinnjakken hans skal dempet knivstikket. En rapport utarbeidet av sakkyndige fastslår at knivstikkingen kunne fått langt alvorlige konsekvenser.

Politiadvokat Ørjan Ogne la ned påstand om fengsel i ett år og seks måneder.

— Dette er en svært alvolrig sak som vi reagerer sterkt på. Straffen ble to måneder lavere enn jeg la ned påstand om. Han ble dømt for flere forhold, men angrepet på lensmannen var jo det groveste, sier Ogne.

Truet med å drepe moren

Mannen er også dømt for trusler mot sin egen mor. Det startet da mannen sparket og kastet ulike gjenstander i husveggen hennes. I dommen står det at han flere ganger skal ha truet med å drepe moren og hogge fingrene av henne.

Da politiet kom til kastet han en ølflaske mot dem, samt sparket og spyttet på flere politifolk.

Inne i politibilen trakk han frem en kniv han hadde festet på leggen.

I tillegg ble han dømt til å betale lensmannen en oppreisning på 25.000 kroner. 35-åringens kniv og mobiltelefon ble beslaglagt.

— Jeg registrerer at straffen ble noe lavere enn det aktor ba om. Utover det, har jeg ingen kommentar, sier Gunnar Svartveit som er den dømtes forsvarer.