Den 33 år gamle mannen fra Hordaland er dømt til fengsel i ett år og syv måneder for en rekke lovbrudd. Det alvorligste er 13 grove hyttetyverier, som mannen utførte i løpet av et halvt år.

Stjal utstoppede dyr

Til sammen ble det bortatt verdier mellom 120.000 og 150.000 kroner. Ved å knuse vinduer og bryte opp dører tok 33-åringen og hans kompanjong seg inn i en rekke hytter i Kvam herad.

De tok med seg alt fra verktøy, stereoanlegg, hagle og utstoppede dyr, til mat— og drikkevarer, samt flatskjerm og klær.

Aldri hatt førerkort

Mannen, som aldri har hatt førerkort, er dømt for å ha kjørt uten førerkort 12 ganger før. Nå dømmes han for seks nye tilfeller, der fem av dem var i påvirket tilstand.

«Siktedes kjøring i påvirket tilstand innebærer et betydelig fare – og skadepotensial både med hensyn til andres liv og helse og materielle verdier», heter det i dommen.

Mannen ga en uforbeholden tilståelse i Nordhorland tingrett, noe som sikret ham en strafferabatt på åtte måneder. 33-åringen må også betale erstatning til hytteeiere og forsikringsselskap på over 8000 kroner.