Helikopteret som tilhørte Førde-firmaet Airlift hadde to piloter og fem passasjerer om bord. Helikopteret tilhører en base i Kinsarvik.

En annen passasjer ble meget hardt skadd i ulykken, som skjedde ved Kolsåstoppen i Bærum 11. mai 2005.

Piloten ble først frikjent da saken gikk for Asker og Bærum tingrett i april i år, men nå har lagmannsretten fastsatt straffen til seks måneders fengsel der 90 dager er gjort ubetinget, skriver Dagbladet.

Erstatning

Piloten må betale sønnen og foreldrene til den omkomne til sammen 145.000 kroner i erstatning og 75.000 kroner til passasjeren som ble alvorligst skadd.

Lagmannsretten legger til grunn at piloten opptrådte grovt uaktsomt, og at årsaken til nødlandingen var at han kom for nær fjellsiden der hovedrotoren traff minst ett tre.

De fem passasjerene kom fra en lokal velforening i Bærum som hadde leid helikopteret for på en fly en rundtur over lokalområdet.

Nordens største

Stedet der Airlift-helikopteret styrtet ligger ulendt til og en båre måtte fires ned til skadestedet for å ha hentet ham ut.

Airlift er Nordens største helikopterselskap på fastlandet med en flåte på 26 helikoptre og 120 ansatte, ifølge selskapets hjemmeside.

Selskapet er det eneste som opererer redningshelikopter på statlig kontrakt. Airlift har også kontrakt med Sysselmannen på Svalbard om helikoptertjenesten på øygruppen.

SCANPIX