— Det finnes ikke fengselsplass til ham. Det er rimelig frustrerende, sier politiadvokat Duc van Nguyen i Hordaland politidistrikt.

Mannen han snakker om er en av Norges mest notoriske gjenganger-kriminelle. Til sammen 52 dommer har han pådratt seg etter at han fikk sin første som 17-åring. Nå er han i begynnelsen av 40-årene.

Fikk meldeplikt

  1. november gikk politiet til retten og ba om at mannen ble varetektsfengslet, etter han i kjent stil ble siktet for syv tilfeller av vinningskriminalitet.

— Fengslingsmøtet ble kansellert fordi det ikke var noen ledig varetektsplass å oppdrive, sier van Nguyen.

I stedet ble mannen pålagt meldeplikt. Men ni dager senere, lørdag i forrige uke, ble han pågrepet igjen.

— Da ble han siktet for å ha vært i besittelse av et visakort og et skysskort som ble stjålet dagen i forveien, sier van Nguyen.

Mannen har sittet i politiarresten siden helgen. I dag skulle han vært fremstilt for varetektsfengsling, men igjen ble rettsmøtet avlyst.

- Rusproblem siden 12-årsalderen

— Det er ikke hensiktsmessig å få en kjennelse om varetekt, for så å løslate ham fordi det ikke finnes ledige plasser, sier van Nguyen. I stedet vil han pålegge meldeplikt nok en gang, daglig i fire uker.

Mannen har tidligere sagt til BT at han har hatt et alvorlig rusproblem siden han var 12 år gammel, og at han stjeler for å få penger til stoff. Han har flere behandlingsopplegg bak seg, men har sprukket hver gang.

Mannen blir trolig løslatt fra politiarresten i løpet av formiddagen. Han nekter straffskyld for det han nå er siktet for. BT har foreløpig ikke fått kontakt med hans forsvarer, advokat Kjetil Ottesen.