Akkurat mens værgudene åpnet slusene over byen en times tid lørdag formiddag slet domprost Ørnulf Elseth og stortingsrepresentant Gjermund Hagesæter seg tappert rundt Smålongeren. Som dyvåte kråker strevde de, runde for runde, rundt vannet. Sammen med en håndfull unge KFUM'ere stilte de heltemodig opp for å skaffe mest mulig penger til fattige førskolebarn i Kenya.

Det var Bjørgvin krets av KFUM-KFUK som sto bak det snedige opplegget: For hver runde de maktet å løpe rundt Smålongeren hadde ulike sponsorer forpliktet seg til å yte gode bidrag. Samtlige stortingsrepresentanter fra Hordaland var invitert til å delta i «Deltaløpet», som det offisielt heter, men bare Hagesæter tok imot utfordringen.

Mens domprosten holdt ut i ti runder, greide Hagesæter fjorten. For 4-500 kroner runden ble det til slutt et pent resultat – omkring 20.000 kroner til hjelpearbeidet.

Det skyldes ikke minst at den mest utholdende av dem alle, lærer Terje Horne, løp tretti runder! Han var etter forholdene bra fornøyd med denne «oppvarmingen» foran dagens 7-fjellstur.