Forrige torsdag var en politibetjent på vei til en tingrett i Hordaland for å vitne i en rettssak, der en mann sto tiltalt for uaktsomt drap i forbindelse med en trafikkulykke. Plutselig suste det en bil forbi den uniformerte politibilen i Granvin og betjenten satte på blålysene og stoppet det han mente var en skikkelig råkjører, skriver VG.

— Jeg fikk sjokk

Det viste seg at det var fagdommeren som skulle dømme i den samme rettssaken som politibetjenten, som satt bak rattet. Ifølge VG mener mannen at det var fullstendig unødvendig og at han selv holdt seg innenfor lovlig fartsgrense.

— Jeg vet egentlig ennå ikke hvorfor han stoppet meg. Jeg forklarte at vi begge skulle til samme sted, og at jeg forventet at også han kom seg til retten til den tiden han skulle, sier dommeren om møtet med politiet til VG.

Dommeren forteller at politibetjenten lå i rundt 75 kilometer i timen og at det var 80-sone på stedet. han bare ville forbiskrudde på blålysene og stanset han

— Jeg fikk sjokk da han skrudde på blålysene og stanset meg. Han spurte etter førerkortet mitt, og det fikk han se.

Ikke bøtelagt

Dommeren fikk ikke utstedt bot på stedet og sier til VG at han aldri lå over 85 kilometer i timen. Han mener politiet ikke har bevis for at han har gjort noe straffbart og kommer ikke til å godta en eventuell bot som følge av forbikjøringen.

— Om det skulle bli noe etterspill så får jeg ta det når det eventuelt måtte skje, sier han.

Møte mellom de to skal ikke ha spilt noe rolle i rettssaken kort tid etterpå.