Kunstverket var malt på en sponplate som var satt utenpå et vindu i puben Finnegans, som er leietaker i bygget.

Stephen Hunter som jobber på puben utlovet fredag 10.000 kroner til den som kan gi tips som gjør at gatekunstnerens maleri kommer tilbake.

— Felleseie

— Vi vil også bidra til at denne kunsten kommer tilbake til Bergen. Dette er et felleseie for byen. Bergen Næringsråd dobler beløpet. Vi lover ut 20.000 kroner i dusør, sier Marit Warncke til bt.no.

Dermed er det så langt 30.000 kroner å hente for den eller de som kan gi opplysninger som bidrar til at kunstverket igjen kan pryde pubveggen like ved DNS.

Også Hunter mener at kunstverket tilhører byens befolkning.

— Platen var skrudd fast på vinduet til puben vår. Men verken et firma eller en privatperson kan si at det tilhører dem. Dette er gatekunst. Jeg har sett på det og gledet meg over kunstverket hver dag jeg har gått på jobb, sier han.

Så mye har han gledet seg at han er villig til å betale 10.000 kroner fra egen lomme for å få det på plass igjen. Hunter tror tyveriet er gjort i et forsøk på å skaffe penger.

— Vanskelig å selge

— Men når det nå er blitt kjent, tror jeg det blir vanskelig å selge, i hvert fall her i Bergen. Det beste tyvene kan gjøre er å sette det tilbake på plass.

Marit Warncke sendte i går ut en twitter-melding der hun etterlyste Dolk-maleriet.

— Så langt har jeg ikke fått noen tips, men det er flere som har gitt kommentarer. Jeg sendte ut meldingen for at det skal bli vanskeligere for noen å henge maleriet opp på veggen hjemme eller prøve å omsette det.

Siden bildet er så kjent, tror hun noen må vite hvor det befinner seg.

Warncke mener at verken Næringsrådet eller andre kan påberope seg eiendomsretten, og har så langt ikke vurdert å anmelde tyveriet.

— Jeg mener dette er noe hele byen eier, og håper dusøren kan hjelpe til at kunsten kommer tilbake, sier Warncke.

- Trist, sier Bakke

Kulturbyråd Gunnar Bakke (Frp) synes det er svært trist at Dolk-kunstverket er stjålet.

— Dolk er en av få gatekunstnere som har fått internasjonal anerkjennelse, og han har oppnådd et sterkt navn ute i verden. Derfor er det svært leit at slikt skjer.

Bakke sier også at det dessverre ikke er første gangen kunstverk av populære gatekunstnere blir stjålet.

— Dette er kunst som ofte males direkte på husveggen. I utlandet finnes det eksempler på at hele vegger er skåret ut, sier Bakke.