Dokken på BMV er et landemerke i byen, både fra innseilingen, Byfjellene og flere steder i sentrum. I disse dager blir giganten malt.

En drøy tredel av den ene langsiden har allerede skiftet farge. Men trodde du fargevalget har sammenheng med 1. mai-feiringen eller de andre røde dagene i mai, tar du feil.

Blå og rød

– Stoffet som legges på nå, er bare for å hindre rust. Når den er ferdig skal den bli blå, sier administrerende direktør Magnus Stangeland i Bergen Yards BMV.

– Den blir ikke en rosa koloss, altså?

– Nei nei nei. Den blir blå. Marineblå, med en rød stripe nederst. Vi må jo pynte litt til Festspillene, sier Stangeland.

Han har store planer for å gjøre dokken til en reklameplakat for Bergen.

– Det er flere som har tatt kontakt for å dekke den med reklame. Men vi har foreslått for kommunen at vi dekker langsiden mot sjøen med byvåpenet. Under kan det stå «Velkommen til Bergen». Vi skal ha et møte med kommunen om dette i nærmeste fremtid, og håper de sier ja, sier Stangeland.

Malingen koster flere hundre tusen kroner, og skal etter planen være ferdig til sommeren. Hvis kommunen sier ja til byvåpen-dekorasjonen, må den dekke ekstrautgiften selv.

DOKK I SOLNEDGANG: Nå skal den bli penere. Og den rosa fargen er bare midlertidig.
RUNE CHRISTOPHERSEN